Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra els actes oficials de la Diada amb la Hissada de la senyera i l’Ofrena Floral a Lluís Companys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2017 01:21:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes celebra els actes oficials de la Diada amb la Hissada de la senyera i l’Ofrena Floral a Lluís Companys

Les activitats més solemnes de l’11 de Setembre han comptat amb la participació de tots els grups polítics llevat de Ciutadans, que ja va anunciar la seva absència

El matí d’aquest dilluns Blanes ha celebrat els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2017. La part més oficial del programa commemoratiu s’ha iniciat amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada amb la interpretació del Cant dels Segadors.


Hissada de la Senyera des del Balcó de l'Ajuntament
Fotografies: Marc Romero Palau
Durant tres dies, l’única bandera que ha onejat a l’Ajuntament de Blanes ha estat la senyera, avui dilluns escortada per les altres dues de grans dimensions i llargària que s’instal·len simultàniament als dos costats de la façana. Aquestes altres dues senyeres cobreixen l’edifici de dalt a baix, des del terrat fins al carrer, i es despleguen a l’hora que un agent de la Policia Local s’encarrega d’hissar la bandera al so de l’himne nacional.


L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, ha encapçalat l’acte oficial on també han participat comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació, i amb la salutació oficial corresponent mentre sonava l’himne oficial. Aquest és un dels moments més solemnes i emotius de la Diada a Blanes, i s’ha completat tot seguit amb una altra celebració carregada de sentiment que també han encapçalat els membres del plenari.

Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys

Es tracta de l’Ofrena Floral que s’ha fet davant el Monument a Lluís Companys que hi ha molt a prop del consistori, a tocar de la Plaça Catalunya. L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monument en reconeixement de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat.


Ofrena Floral Institucional davant el Monument a Lluís Companys
L’acte s’ha fet novament acompanyat amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants dels cossos de seguretat que operen a Blanes. D’altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han protagonitzat sengles ofrenes: PDeCAT, ERC i EUiA-ICV i Batega per Blanes.

Els únics grups absents en tots dos actes han estat Ciutadans i la CUP. Ciutadans no hi ha assistit per tercer any consecutiu, ja que no està d’acord amb el seu contingut, mentre pel que fa a la CUP, cap dels dos actuals regidors ha pogut participar-hi per motius laborals. Per últim, el regidor del PP no ha assistit a l’Ofrena Floral igual que els darrers anys, en aquest cas per l’estelada de grans dimensions que hi ha al costat del recinte on té lloc l’acte institucional.

6a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Dintre

Aquest dilluns haurà estat el tercer i darrer dia en què s’hauran pogut visitar les parades de la 6a Fira de Sabors Catalans. Avui ha estat una jornada diferent a les dues primeres, ja que enlloc d’ubicar-se al Passeig de Mar les parades s’han traslladat al Passeig de Dintre. S’ha hagut de fer perquè el Passeig de Mar està ocupat tots els dilluns al matí per les parades del Mercat dels Teixits.


6a Fira de Sabors Catalans, avui dilluns ubicada al Passeig de Dintre
El canvi d’ubicació no ha afectat gaire l’anar i venir de gent constant que hi ha hagut al llarg del matí. Sobretot perquè, formant part del recinte firal, hi ha els Jocs Gegants tradicionals de fusta gratuïts a càrrec de Gil Ratataplan, així com atraccions ecològiques per a la mainada. També s’han barrejat entre els visitants els membres de La Clown Band, que han amenitzat la jornada amb la seva música de banda.





Data de realització: 09/11/2017 | Data de la darrera actualització: 09/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300