Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà diumenge la Setmana de la Mobilitat amb una Pedalada i un Taller Gratuït de Reparació de Bicis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2017 01:18:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BicicletaMouteBlanes celebrarà diumenge la Setmana de la Mobilitat amb una Pedalada i un Taller Gratuït de Reparació de Bicis

Enguany el lema de la campanya que promou hàbits més sostenibles és ‘Mobilitza’t per un aire més net’. La passejada sortirà diumenge a 2/4 d’11 del matí des del Passeig de Mar

Des de fa molt temps l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Medi Ambient s’adhereix cada any als municipis d’arreu de Catalunya que celebren activitats emmarcades dins el cicle de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. A Blanes les activitats tindran lloc diumenge vinent, 17 de setembre, i aquest 2017 el lema que s’ha triat des del govern català és Mobilitza’t per un aire més net.


Pedalada Popular 2016
A Blanes hi haurà dues activitats principals, que cada any atrauen gent de totes les edats així com famílies senceres. D’una banda, es convida a participar en una pedalada que farà un recorregut per diversos indrets d’arreu de la vila, i de l’altra s’ofereix la possibilitat d’obtenir de franc una bicicleta de segona mà a través d’un taller de reparació.

Taller de Reparació de Bicicletes i posta a punt

L’objectiu del Taller de Reparació és posar-lo a disposició de tothom qui estigui interessat en poder obtenir una bicicleta de franc, o bé per a qui vulgui fer la ITB del seu vehicle, és a dir: una Inspecció Tècnica de Bicicletes. Un cop passada la ITB, l’especialista comunicarà al propietari de la bici què necessita fer-li perquè estigui de nou llesta per tornar-la a utilitzar.


Sigui quina sigui la circumstància, el taller funcionarà diumenge vinent de 10 a 12 del matí al Passeig de Mar, al costat del lloc de sortida de la pedalada. Tothom que s’hagi inscrit prèviament per a obtenir una bicicleta de franc l’aconseguiran de segona mà. Procedeixen de la Deixalleria Municipal de Blanes, on n’arriben regularment, i s’encarreguen de fer la tria de les que estan en millors condicions de cara a aquesta activitat. Es seleccionen bicicletes que, després d’una petita reparació, es poden tornar a fer servir amb total garantia.

Pedalada Popular 2017

Mentre estigui en marxa el Taller de Reparació es farà la sortida de la Pedalada Popular, l’activitat més carismàtica i que porta moltes edicions consecutives organitzant-se a Blanes. Sortirà des del Passeig de Mar a l’alçada del Banc dels Músics i començarà a les 10 del matí amb les inscripcions prèvies, seguida a 2/4 d’11 del matí per l’inici de la marxa, on estan convidats i convidades a participar-hi gent de totes les edats que tingui l’objectiu propi d’apostar per vehicles de mobilitat alternatius que siguin respectuosos amb el medi ambient.


El recorregut de la pedalada s’allarga uns 10 kilòmetres, i transcorre arreu del municipi. Després de sortir del nucli urbà, continuarà pels camins dels afores i tornarà de nou al punt de sortida pels volts de les 12 del migdia. En el cas que els participants siguin menors de 10 anys han d’anar acompanyats del pare o la mare, o bé d’una persona adulta que se’n faci responsable durant tot el recorregut. Una altra qüestió de seguretat és que tots els menors de 16 anys han d’anar amb casc de manera obligatòria.

Tothom haurà de recollir la matrícula que se’ls lliura gratuïtament quan s’inscriuen, i que identifica totes les bicicletes com un Vehicle Sostenible. Quan hagi finalitzat la Pedalada Popular i s’hagi tornat al Passeig de Mar, s’informarà sobre l’estalvi de CO2 que s’ha aconseguit després de fer el recorregut amb bicicleta, enfront el què hagués suposat fer-ho amb un vehicle motoritzat.


L’activitat finalitzarà amb un to decididament festiu, lliurant a tots els participants un obsequi que consistirà en una motxilla lleugera identificada amb el leitmotiv de la campanya: Mobilitza’t per un aire més net. D’altra banda, també s’oferirà un refrigeri i altres elements de la campanya de conscienciació sobre la utilització de mitjans de transport alternatius.Data de realització: 09/13/2017 | Data de la darrera actualització: 09/17/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300