Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull aquesta setmana dues jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2017 01:29:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

vine a donar sangBlanes acull aquesta setmana dues jornades de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal

El dijous 14 de setembre es farà a la tarda, de 16 a 20 h, mentre que l’endemà divendres dia 15 s’allargarà durant tot el dia amb horari partit: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Amb la represa del curs escolar moltes coses retornen a la normalitat. Una d’elles són les jornades de donació de sang ordinàries que organitza regularment el Banc de Sang i Teixits de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat. Les dues primeres, que es fan de manera consecutiva, tindran lloc precisament durant aquesta setmana a la Biblioteca Comarcal.


Unitat Mòbil del Banc de Sang, 16 d'agost
El dijous 14 de setembre la donació es farà a la tarda, a partir de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que l’endemà divendres dia 15, s’allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Durant aquest mes de setembre s’han programat més de 300 col·lectes per tot Catalunya i, a banda d’això, també se’n pot donar als 16 hospitals d’arreu del país que compten amb espai estable de donació.

Rècord de donacions de sang a l’estiu a Catalunya i a Blanes

Segons dades del Banc de Sang, 29.500 persones han donat sang des del 17 de juliol en el marc de la campanya d’estiu, una xifra que representa un 14% més que el mateix període de l’any passat. L’increment s’explica per la gran resposta ciutadana als atemptats que van patir Barcelona i Cambrils el 17 d’agost.

Això va fer multiplicar les donacions de sang el mateix dia en què es produïen, el dijous 17 d’agost, com en els dies posteriors. Durant l’estiu les col·lectes habituals es reforcen amb jornades extraordinàries com les dues consecutives que es van fer a Blanes els dies 16 i 17 d’agost. Les dades aportades per l’organització constaten que un total de 233 persones es van oferir per donar sang els dies 16 i 17 d’agost a Blanes, quan va estar instal·lada la unitat mòbil.


Cua de voluntaris davant el Bus del Banc de Sang la tarda del 17 d'agost
D’aquest total, 115 persones van donar sang, 18 altres no ho van poder fer per diverses circumstàncies, i un centenar de voluntaris i voluntàries es van haver de derivar directament a la propera donació ordinària que s’ha programat per aquesta setmana de setembre. Les cues de persones esperant fora la unitat mòbil que estava instal·lada al Passeig de Mar es van incrementar sensiblement la tarda del dia 17, tant bon punt es va saber la notícia de l’atemptat terrorista comès a Barcelona.

En comparació a les dues jornades extraordinàries de donació de sang que també es van fer l’any passat coincidint amb la primera quinzena d’agost a Blanes, les xifres són espectaculars. Així, al 2016 van participar 79 persones, de les quals 64 van poder donar sang i 15 van ser oferiments, ja que es van haver d’excloure per diversos motius.


Si extrapolem aquestes xifres amb les del 2017, el nombre de donacions s’ha doblat; 115 donacions en relació a les 64 del 2016. Per la seva banda, quant a oferiments, 18 persones es van haver d’excloure per diversos motius després de fer la recollida de dades i exàmens previs que es fan sempre. Sumant-li a aquest nombre el centenar de voluntaris i voluntàries que també van acostar-se per participar i a qui es va derivar per a la donació de setembre, donen un total de 118 oferiments, un 786’66% més que al 2016 o, dit d’una altra manera: s’han multiplicat per 12.Data de realització: 09/13/2017 | Data de la darrera actualització: 09/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300