Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla Gegantera de Blanes continua celebrant els 25 anys amb una Exposició a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2017 04:40:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLALa Colla Gegantera de Blanes continua celebrant els 25 anys amb una Exposició a la Biblioteca Comarcal

Hi ha una nodrida representació encapçalada pels dos gegants, en Gastó i na Caterina, així com d’altres gegantons i capgrossos, un recull fotogràfic i el ‘Conte Gegant’ elaborat per escolars

Durant tot aquest mes la Biblioteca Comarcal ha estat pacíficament envaïda per diverses figures de la Colla Gegantera. Es tracta d’un acte més inclòs en el cicle commemoratiu dels 25 anys aquest 2017 enguany l’entitat blanenca, i formen part d’una exposició que es podrà visitar fins el 30 de setembre.


Els elements centrals són els dos gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina, que saluden tots els visitants del servei cultural des de la primera planta de la biblioteca. D’altra banda, tant al vestíbul com al primer pis estratègicament distribuïts, hi ha d’altres representants de la colla tan emblemàtics com en Vadó Set Trossos, Es Forcaner, en Màxim o la parella de Tom i Jerry.

També hi ha diversos capgrossos, plafons amb fotografies que recullen la trajectòria històrica d’aquest primer quart de segle de vida, i diversos treballs del Concurs de Dibuix de la Colla Gegantera. El certamen plàstic fa força temps que se celebra cada any coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, i és una de les activitats infantils més apreciades per la canalla.

Conte Gegant Il·lustrat del 25è aniversari

Una altra dels ingredients destacats amb què compta l’exposició és un Conte Gegant del 25è aniversari, que s’ha confeccionat amb la participació de 2.300 escolars d’arreu del municipi. Els alumnes dels set centres públics de primària de Blanes, així com l’Escola d’Educació Especial Ventijol, s’han encarregat de dibuixar un megaconte que té com a protagonistes els membres de la Colla Gegantera, en una activitat inclosa en el cicle commemoratiu.


Els nois i noies que han contribuït a que fos realitat tenen entre 3 i 12 anys d’edat, i han fet servir la imaginació i les seves dots artístiques per omplir de contingut un total de 145 fulls de 50cm x 65 cm, amb un pes total de 16 kilos. El Centre de Recursos Pedagògics de La Selva, amb seu a Blanes, tindrà dipositada la versió física com a fons de préstec durant un temps i, posteriorment, passarà a formar part del fons documental de l’Arxiu Municipal de Blanes, on quedarà dipositat definitivament.


Ara, durant tot aquest mes de setembre, es pot anar a veure al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, després que la presentació oficial va tenir lloc el passat mes d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. El llibre també és accessible a través de la xarxa: https://sites.google.com/view/gegantsblanes.
Al llarg d’aquest any la Colla Gegantera de Blanes ha celebrat diversos esdeveniments commemoratius. L’acte central es va fer el sis de maig, amb un taller de capgrossos, una triple cercavila, concerts i la celebració central: les noces d’argent d’en Gastó i na Caterina que va oficiar l’alcalde, Miquel Lupiáñez. Posteriorment, el passat 2 de setembre va tenir lloc la Trobada Gegantera.


Pel que fa a l’exposició que s’allotjarà fins al 30 de setembre a la Biblioteca Comarcal, es pot visitar en el següent horari: de dilluns a divendres des de 2/4 de 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins a 2/4 de 9 de la nit. Els dissabtes l’horari és durant els matins: des de 2/4 de 10 fins les 2 del migdia.Data de realització: 09/19/2017 | Data de la darrera actualització: 09/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300