Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El músic internacional Jordi Molina enceta diumenge a Blanes la nova temporada del Teatre de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2017 12:26:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El músic internacional Jordi Molina enceta diumenge a Blanes la nova temporada del Teatre de la Costa Brava Sud

El compositor blanenc, el solista de tenora més destacat del país, presentarà el seu treball ‘Matèria del Temps’, el primer espectacle professional de la programació que tancarà el 2017

La programació professional de la nova temporada del Teatre de la Costa Brava Sud aixecarà el teló diumenge vinent a Blanes de la mà del músic internacional Jordi Molina, que presenta el seu treball ‘Matèria del temps’. El compositor i intèrpret blanenc donarà a conèixer al públic el seu projecte més personal després de tres dècades d’exitosa trajectòria professional que l’ha dut a ser considerat actualment el solista de tenora més important d’arreu del país, que compta amb una projecció internacional.


Tal com explica el mateix músic, amb aquest nou disc “Crec que he arribat on volia. Aquesta és la sensació que tinc.... Després d’un intens camí personal d’experimentació basat en la necessitat d’ampliar la utilització de l’instrument que m’ha acompanyat tota la vida, ara presento ‘Matèria del Temps’, resultat d’un llarg aprenentatge de moltes experiències viscudes, d’influències musicals molt heterogènies i de la confluència dels meus dos vessants com a músic; l’instrumentista i el compositor” explica Jordi Molina en el seu web personal. El treball musical inclou set temes, entre els quals hi ha ‘Fandango de Roser’, ‘Et Trobo a Faltar’, ‘De viatge a l’Est’, ‘Costa Brava’ i la peça que comparteix títol amb el mateix disc: ‘Matèria del Temps’.

En l’espectacle que oferirà diumenge a Blanes l’acompanyaran dalt l’escenari Joan Díaz (teclats i melòdica); Joan Aguilar (violí, guitarró i mandola); Franco Molinari (contrabaix); Marc Vila (percussions); Ramon Prats (bateria) i la veu de Júlia Molina. Per últim, val a dir que banda de ser l’intèrpret de tenora, Jordi Molina també s’encarrega de la direcció artística.


L’actuació, que s’allargarà poc més d’una hora i quart, no tan sols és una ocasió de poder gaudir del bon fer d’aquest músic nascut i format a Blanes. També permet trobar una seva nova faceta, que Jordi Molina presenta engrescat per la novetat i per la indescriptible sensació que suposa emprendre un nou viatge, fer un pas endavant: “Constitueix l’inici, una altra vegada, d’un nou camí, una declaració d’intencions futures a la recerca d’un llenguatge propi d’expressió artística”. A ‘Matèria del Temps’, que pren el nom d’un dels quadres més representatius d’Antoni Tàpies, el músic passa de la improvisació i el jazz fins a l’havanera, passant pel cant d’estil.

Per tant, significa una oportunitat única de retrobar-se amb el músic blanenc per a qui ja ha pogut apreciar en tantes ocasions el seu bon fer, però alhora una suggestiva invitació per a qui encara no l’hagi tastat, en un nou gir que donat en la seva trajectòria. L’espectacle ‘Matèria del Temps” s’oferirà al Teatre de Blanes diumenge vinent 24 de setembre a les 7 de la tarda, al preu de 10 €. Més informació: http://www.teatredelacostabravasud.cat/711/2/musica/materia-del-temps-amb-jordi-molina/

Músic per il·lusió, tenora per vocació i compositor per curiositat

Jordi Molina va iniciar els seus estudis musicals als set anys a la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria sota el mestratge del pare Joaquim Alqueza. Després, va continuar la seva formació als conservatoris de Girona, Municipal de Barcelona i al Taller de Músics. També va cursar estudis de tenora amb Ricard Viladesau. Va ser tenora de les cobles Santa Maria de Blanes, la Principal de Barcelona, Els Montgrins i la Maravella. Més tard va ser membre fundador de la Cobla de Cambra de Catalunya i de la Cobla Simfònica Catalana.


Al llarg de la seva trajectòria artística, ha participat en destacats espectacles, com ara el ‘Llibre Vermell de Montserrat’, de la Companyia Elèctrica Dharma l’any 2002; la gira de concerts sota el títol ‘Tres Tenores’ al costat de Jaume Vilà i Josep Gispert al 2000; i al 2007 en una gira de concerts amb Roger Mas i a l’espectacle inaugural de la fira del llibre de Frankfurt del 2007. El so de la seva tenora l’han pogut gaudir espectadors d’arreu del món, ja que ha desenvolupat una intensa activitat concertística que l’ha dut a França, Itàlia, Sèrbia, Croàcia, Txèquia, Rússia, Eslovènia, Alemanya, País de Gal·les, Escòcia, Anglaterra, Israel, Jordània, Xina, Tunísia, Sud-àfrica, Mèxic, Estats Units, Xile, etc.

Programació professional farcida de noms propis

La nova programació al Teatre de la Costa Brava Sud, un concepte pioner a Catalunya que suma els esforços dels Ajuntaments de Blanes i Lloret, inclou 50 propostes, 18 de les quals són espectacles professionals. Reconeguts intèrprets i directors de totes les disciplines artístiques, juntament amb la programació que ofereixen les entitats locals, han contribuït a poder comptar amb uns continguts atractius, a mida per a tothom. En aquest darrer sentit, cal recordar en especial la qualitat dels espectacles infantils i familiars, de factura professional.


Després que la tenora de Jordi Molina haurà aixecat el teló, el següent espectacle de la programació professional a Lloret tindrà lloc el 13 d’octubre amb El Florido Pensil Niñas. Just l’endemà dissabte, el 14 d’octubre, el Teatre de Blanes allotjarà la tercera actuació de l’Escena professional. Es tracta de Federico entre los dientes, guanyador de tres premis al Festival Internacional de Teatre de Kuwait, arran del qual l’obra també va viatjar a d’altres festivals al Marroc, Jordània i Tunísia.

El llibret que recull tota l’oferta del Teatre de la Costa Brava sud del 24 de setembre fins el 7 de gener de 2018 ha triat en aquesta ocasió una portada continuista respecte la del primer semestre d’aquest 2017. Si llavors hi havia una gosseta amb un tutú de ballarina, ara els protagonistes són dos gossos molt presumits que es cuiden les cabelleres en una perruqueria canina.
Data de realització: 09/19/2017 | Data de la darrera actualització: 09/19/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300