Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes iniciarà la setmana vinent la instal·lació del nou terra al Mercat de Fruites i Verdures


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/21/2017 12:47:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitL’Ajuntament de Blanes iniciarà la setmana vinent la instal·lació del nou terra al Mercat de Fruites i Verdures

Els treballs suposaran un cost de prop de 55.000 €, i l’objectiu és aconseguir millorar un dels atractius turístics i gastronòmics de la vila amb un nou sòl que evita que s’enfangui

La setmana vinent, a partir del dimarts 26 de setembre, està previst que comencin les obres per instal·lar un nou tipus de paviment al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, que funciona tots els matins de dilluns a dissabte. Feia molts anys que l’Ajuntament de Blanes donava voltes per trobar una solució definitiva a un problema reiteradament reivindicat per paradistes i usuaris d’aquest popular mercat sovintejat no tan sols pels vilatans, sinó també pels visitants, ja que constitueix un dels atractius turístics i gastronòmics del municipi.


El tradicional mercat s’instal·la en el tram del Passeig de Dintre on el sòl és de sorra, i això provoca que cada vegada que plou quedi enfangat, amb bassals i irregularitats al terra, amb els inconvenients que això suposa per clients i responsables de les parades al matí, i per a qualsevol persona que hi circuli a la tarda. A principis d’any es va trobar una solució definitiva a través d’una empresa especialitzada que s’encarregarà de la instal·lació, i significarà un cost de 54.734 €.

El material té la mateixa solidesa que la pedra sense perdre l’aparença de la sorra, i harmonitzarà amb l’aparença que sempre ha tingut el mercat. Es tracta d’un nou tipus de paviment natural conegut com sauló sòlid que es posarà en les dues parts del Passeig de Dintre on hi ha sorra: al mercat i a l’altra espai on s’instal·len les terrasses de bars. Ocupen una superfície total de 1.260 m2, i s’actuarà en una capa de 10 centímetres del paviment actual de terra, que se substituirà pel sauló sòlid.


També s’han tingut en compte els arbres que hi ha plantats al llarg del popular passeig, perquè no quedin afectats. Per aquest motiu, s’instal·laran escocells d’acer corten a l’arbrat, aconseguint així mantenir el sauló permeable al seu voltant.

Mesures especials amb motiu de les obres

La previsió és que les obres s’allarguin durant tres setmanes, però això dependrà en bona part que el temps acompanyi, aquesta vegada més que mai. Això és perquè, a causa de les característiques del nou terra que s’instal·larà, es necessita que no plogui quan es fa la operació d’estendre el material perquè quedi ben consolidat, una barreja de sauló i àrids naturals. Per això, l’empresa que s’encarregarà de la instal·lació farà una especial atenció i seguiment a l’evolució de les previsions de pluja durant els propers dies.

Mentre durin els treballs, paradistes i vianants no podran utilitzar el Passeig de Dintre, de manera que s’han organitzat diverses mesures especials. Així, el Mercat de Fruites i Verdures passarà a fer-se de dimarts a dissabte al Passeig de Mar llevat dels dilluns, ja que aquest vial l’ocupa aquest dia el Mercat de Teixits.


Per això, les parades del Mercat de Fruites i Verdures es repartiran tots els dilluns entre la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d’Espanya, ja que logísticament no hi cabrien totes al primer indret. D’altra banda, mentre continuïn les obres no es podran instal·lar les terrasses dels bars, i els vianants tampoc podran creuar el Passeig de Dintre, que estarà delimitat amb tanques. Amb l’objectiu que els establiments de restauració de la zona no quedin tan afectats pels treballs, es permetrà instal·lar una filera de taules arran de les respectives façanes del Passeig de Dintre.

Abans d’aprovar l’execució d’aquests treballs Juanjo Navarro, regidor d’Obra Pública, Enginyeria i Medi Ambient; i Salvador Tordera, que presideix la ponència tècnica d’activitats al consistori, han mantingut diverses reunions amb representants de les parades del Mercat de Fruites i Verdures, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i l’Associació de Veïns de Dintre Vila. D’altra banda, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament van pactar amb els principals afectats quan seria la millor època de l’any per fer les obres, de manera que perjudiquessin el mínim possible a totes les parts.

Atractiu turístic i gastronòmic de Blanes

El Mercat de Fruites i Verdures, conegut també popularment com el Mercat de les Pageses, és un dels atractius turístics i gastronòmics amb què compta la vila des de fa temps. No tan sols per la qualitat dels productes de la terra que s’hi poden trobar –la matèria prima dels establiments de restauració del municipi i poblacions de la rodalia-, sinó també perquè és un reclam turístic natural.


Apreciat tant per blanencs com per visitants, l’esclat de colors que significa veure plegades fruites i verdures sedueix primer per la vista i després per l’estomac. Per això, no tan sols se’l sovinteja per poder abastir-se de productes frescos i de qualitat, molt sovint és motiu de filmacions i fotografies, per l’encant natural que traspua tant a l’hivern com a l’estiu.

Antigament aquest mercat s’allotjava a la Plaça dels Dies Feiners, on hi va romandre fins el 1959. Posteriorment es va traslladar al Carrer Ample fins el 1914, quan va fer un nou canvi fins l’actual emplaçament que conserva encara. Compta amb una vintena de parades que comercialitzen fruites i verdura conreada pels pagesos de Blanes i rodalies, així com també flors naturals, fruits secs i altres productes alimentaris.Data de realització: 09/21/2017 | Data de la darrera actualització: 09/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300