Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 300 persones participen a la 14a Missa de l’Alba de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2017 12:30:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 300 persones participen a la 14a Missa de l’Alba de Blanes

El popular ofici que se celebra a la platja de Sa Palomera, arran de mar i coincidint amb la sortida del sol, s’ha dedicat enguany a les persones que pateixen, sota el lema ‘Posa’t en el seu lloc’

Seguint una tradició instaurada al 2004, Blanes va viure diumenge passat la 14a Missa de l’Alba, que coincideix cada any amb el darrer diumenge del mes de setembre o bé a principis d’octubre. La celebració litúrgica va aplegar més de 300 persones que, malgrat hagin de matinar, tenen almenys com una de les compensacions poder gaudir d’un esdeveniment certament singular.


14a Missa de l'Alba
Es tracta de compartir plegats una missa celebrada enmig de la natura mentre poc a poc es va trencant la foscor de la nit i surt el sol en aquell moment que dóna nom a aquesta activitat, a trenc d’alba. A més a més, se celebra en un dels indrets més apreciats de Blanes: la platja de Sa Palomera, arran de mar.


L’altar en aquest cas és una barca, i es compta amb un grup de músics que acompanyen les cançons que s’interpreten al llarg de la litúrgia. Es tracta en definitiva d’una missa molt especial que suposa el començament de curs, el comiat de l’estiu, per a les parròquies de la vila.

‘Posa’t en el seu lloc’, lema de la Missa de l’Alba

Un dels moments culminants arriba quan es comparteixen els testimonis de diverses persones al voltant del leitmotiv triat per a la ocasió. Enguany el fil conductor van ser les paraules de l’Evangeli segons Sant Mateu, amb una reflexió certament molt coneguda per creients i no creients: “Els primers seran els últims i els últims els primers, perquè molts són els cridats, però pocs els escollits”.

Prenent aquest vincle, el lema que es va triar va ser ‘Posa’t en el seu lloc’, simbolitzat a l’altar de la platja per una figura meitat home i meitat dona que es va instal·lar a la sorra. Diverses persones van afegir-hi al seu davant diverses paraules al·lusives, relacionades amb el missatge, com ara respectar, acceptar, compartir.


Per completar aquesta invitació a la reflexió es va comptar amb tres persones que es van encarregar de llegir sengles testimonis relacionats amb la temàtica. Es tractava de sengles vivències que no havien estat protagonitzades pels lectors, que s’encarregaven de donar-hi veu. La primera va tractar sobre l’acolliment de nadons que, sigui per les raons que sigui, necessiten l’estimació d’algú altre perquè els seus pares biològics no poden o no volen fer-se càrrec.

La segona vivència parlava sobre la reacció que van tenir un matrimoni quan el seu fill els va explicar que era homosexual i els va presentar la seva parella, i finalment la tercera tractava a l’entorn de l’atenció a la gent gran. Després de la pregària i la comunió, el comiat final el van fer cantant un tema que reflecteix l’estimació dels cristians blanencs per la Mare de Déu del Vilar: els Goigs del Vilar.


La 14a Missa de l’Alba la van oficiar conjuntament Enric Roura, Josep Perich i Carles Mundet, rectors de les parròquies de Blanes. També va participar-hi Pere Vilanova, capellà de la congregació dels Fills de la Sagrada Família del Col·legi Santa Maria. Un cop finalitzada, com és tradicional, es va oferir un esmorzar popular a base d’aliments que van aportar les mateixes persones que van assistir a la celebració
Data de realització: 09/26/2017 | Data de la darrera actualització: 09/26/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300