Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posposa el ple del mes de setembre per no interferir en el Referèndum de l’1 d’Octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2017 07:09:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes posposa el ple del mes de setembre per no interferir en el Referèndum de l’1 d’Octubre

Inicialment es volia comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals, però la negativa de Ciutadans a recolzar-ho ha fet necessari que l’alcalde assumís la decisió d’ajornar la sessió

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Blanes ha decidit ajornar el ple que s’havia de celebrar aquest proper dijous, 28 de setembre. El canvi s’ha fet a causa del Referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya de cara al proper diumenge 1 d’octubre. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha plantejat la possibilitat d’endarrerir el ple una setmana en la trobada de la Junta de Portaveus que s’ha fet aquesta tarda de dimarts.


Junta de Portaveus dimarts 26 de setembre
Inicialment, la intenció del batlle era poder comptar amb la unanimitat de totes les forces polítiques representades al consistori. Des d’un primer moment 7 d’elles s’han mostrat favorables a l’acord: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes, CUP i PP. Per contra, el regidor de Ciutadans ha mantingut que no s’havia de fer cap canvi. Després d’un breu debat en què s’ha intentat que canviés d’opinió, al no ser això possible, l’alcalde ha assumit la responsabilitat d’ajornar-ho.


Per posposar el ple era necessària la unanimitat dels vuit grups municipals, o bé que l’alcalde prengués la decisió, ja que és l’única persona que en té la potestat si no hi ha consens en la junta de portaveus. D’aquesta manera, doncs, el ple ordinari corresponent al mes de setembre tindrà lloc la setmana vinent, i s’ha emplaçat per un dia en què és inhabitual que tinguin lloc, el dilluns 2 d’octubre, a la mateixa hora: les 7 de la tarda.

La principal raó per tirar endavant aquest canvi ha estat tenir molt en compte la situació que s’està vivint especialment aquests darreres dies a Catalunya. Donat l’actual context de campanya, es considera que no s’han de crear nous espais on la confrontació no sigui un element de debat, sinó que pugui suscitar justament l’efecte contrari de major crispació entre la ciutadania.


Una de les administracions locals que ja va prendre la mateixa decisió d’ajornar el ple municipal –convocat precisament perquè tingués lloc el mateix dia, el 28 de setembre- és l’Ajuntament de Tarragona. Fa uns dies ja va creure convenient ajornar la sessió plenària pel mateix motiu que ha mogut al consistori blanenc. Un dels temes d’interès que inclourà la sessió plenària del proper dimarts 2 d’octubre serà el debat de les ordenances municipals per a l’any vinent.Data de realització: 09/26/2017 | Data de la darrera actualització: 09/26/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300