Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de votants acudeixen als col·legis electorals de Blanes pel Referèndum de l’1 d’Octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/01/2017 02:52:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNACentenars de votants acudeixen als col·legis electorals de Blanes pel Referèndum de l’1 d’Octubre

Segons dades oficials, en el primer recompte de les 13 h la participació ha estat de 2.657 vots, en una jornada que s’està vivint com una gran festa de la democràcia arreu de la vila

La jornada del Referèndum de l’1 d’Octubre s’està vivint avui diumenge a Blanes com una gran festa de la democràcia que ha mobilitzat centenars de blanencs i blanenques arreu de les 8 seus electorals que hi ha constituïdes. Segons dades oficials facilitades per la Generalitat de Catalunya, a Blanes havien votat a les 13 h un total de 2.657 persones distribuïdes de la següent manera als col·legis electorals :

Casa del Poble: 299 votants
Casal de la Gent Gran: 515 votants
Ràdio Blanes: 297 votants
Institut Serrallarga: 382 votants
Institut S’Agulla: 346 votants
Institut Sa Palomera: 187 votants
Ambulatori La Plantera: 511 votants
Escola Oficial d’Idioimes: 120 votants

Total: 2.657 votants

La jornada del Referèndum de l’1 d’octubre s’ha començat a viure a Blanes molt d’hora, igual que majoritàriament també ha estat arreu del país. Durant la passada nit i matinada hi hagut molts ciutadans i ciutadanes que han estat fent guàrdia davant els col·legi. Conforme anaven passant les hores, el nombre ha anat creixent paulatinament.


Casal de la Gent gran, quarts de 7 del matí
Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
A les 6 del matí el nombre de gent de totes les edats que feien guàrdia davant de les seus era de més de 500 persones, mentre que a les 7 del matí havia augmentat fins les 673 i a les 8 del matí el total ja era de 931 persones. A partir d’aquí, no s’han continuat fent recomptes perquè eren centenars els blanencs i blanenques que envoltaven els col·legis electorals, protegint i esperant a poder votar a l’hora.

Aquesta ha estat la tònica general durant tot el matí La tònica general, la imatge de la jornada ha estat la de veure centenars de ciutadans i ciutadanes fent pacientment cua davant les diferents seus. El fet que s’hagi hagut de votar a través del cens universal ha propiciat que algunes persones anessin a buscar d’altres indrets amb l’esperança que no hi hagués tantes aglomeracions.


Plaça davant el Casal de la Gent Gran, 12 h del migdia
Ara bé, era una qüestió bastant difícil, ja que s’anés on s’anés era ple de gom a gom i obligatòriament calia fer cua. Els atacs constants a l’aplicació de votació, el fet de no disposar de connexió a la xarxa, o bé la saturació que hi havia en els aplicatius, han provocat que durant força estona poder exercir el dret a votar quedés interromput. Malgrat aquesta circumstància, però, han estat ben poques les persones que han protestat, aguantant estoicament el seu torn.


Això si, s’ha donat prioritat a la gent gran, a qui s’ha facilitat poder votar abans perquè no haguessin de continuar fent cua, o bé se’ls ha entrat a l’interior dels col·legis electorals perquè poguessin descansar. En algunes seus el temps d’espera s’ha entretingut cantant, i en d’altres s’ha instal·lat un sistema de megafonia que permetia poder corejar gairebé tota la discografia de Lluís Llach.Data de realització: 10/01/2017 | Data de la darrera actualització: 10/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300