Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una marea cívica i pacífica de més de 2.000 ciutadans ha omplert aquesta tarda-vespre els carrers de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2017 11:00:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una marea cívica i pacífica de més de 2.000 ciutadans ha omplert aquesta tarda-vespre els carrers de Blanes

La mobilització de rebuig a la repressió policial s’ha encetat a la Plaça d’Espanya, rebatejada ara com la ‘Plaça de l’1 d’Octubre’, i ha seguit amb una manifestació fins a Mas Borinot

La ciutat de Blanes ha viscut aquesta tarda-vespre de dimarts una intensa jornada de mobilització en contra de la repressió policial que ha significat una nova demostració sense precedents que s’està vivint aquests dies arreu de Catalunya. La contundent reacció ciutadana que s’està respirant massivament arreu del país també s’ha deixat sentir en aquest municipi.


Després que al matí ja hi ha hagut una manifestació durant més de cinc hores, a la tarda s’havia convocat a la ciutadania a les sis de la tarda a la Plaça d’Espanya, rebatejada ara com la ‘Plaça de l’1 d’Octubre. Més de 2.000 persones -gent gran, joves i famílies senceres- han omplert de gom a gom el recinte, superant les expectatives dels mateixos organitzadors i convidats a participar, visiblement emocionats durant el torn de parlaments que s’han adreçat.


Abans, però, s’han mantingut uns emotius minuts de silenci durant els quals tots els assistents han restat immòbils, aixecant les mans com a símbol de pau, i en un estricte i ensordidor silenci. Representants de diversos col·lectius s’han adreçat a la concurrència, entre ells la portaveu del grup d’advocats i advocadesses que van donar assessorament gratuït diumenge passat a Blanes amb motiu del Referèndum de l’1 d’octubre, així com membres de l’ADF, l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Litoral.

Una segona mobilització durant dues hores

A quarts de set de la tarda, quan la concdentració de la tarda de vaga semblava que ja s’havia donat per tancada, ha començat la segona manifestació del dia, que ha sortit des del centre i ha enfilat en direcció a la Carretera d’Accés a la Costa Brava. Un cop arribats a la cruïlla amb el Carrer Anselm Clavé el gruix de participants s’ha esperat una estona per donar temps als més endarrerits a afegir-s’hi mentre tallaven el trànsit.


Llavors s’ha explicat que el proper objectiu seria anar a visitar una gran àrea comercial que hi ha a Mas Borinot per forçar-lo a que tanqués. La passejada d’anada i tornada fins al final ha estat de nou escortada per efectius de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, que han anat desviant el trànsit a vials adjacents al estar la carretera tallada.

Finalment, després d’arribar fins el comerç i convèncer al seu responsable que s’adherís a la vaga, el gruix dels manifestants han tornat en direcció al centre, per finalitzar al mateix lloc des d’on havia sortit. Eren ¾ de 9 de la nit quan finalment els organitzadors, el Comitè de Vaga de Blanes, ha fet un emocionat agraïment a tots els manifestants, conjurant-los a estar amatents a noves convocatòries que puguin sorgir properament.


Novament, entre les consignes més corejades durant la tarda, s’hi comptaven Els carrers seran sempre nostres, la frase del president de l’estat espanyol Los catalanes hacen cosas, o bé 1 d’Octubre, ni oblit ni perdó. Tant la concentració d’avui al matí com la manifestació de la tarda han finalitzat de la mateixa manera: amb l’himne nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors.
Data de realització: 10/03/2017 | Data de la darrera actualització: 10/03/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300