Noticia publicada a la web el 10/07/2017 12:06:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
La Policia Local conclou el VIII Curs d’Autoprotecció per a Dones, que ja ha tingut més de 400 alumnes
L’imparteixen quatre agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la Policia Local de Blanes, amb una llarga experiència en l’àmbit de la protecció
Aquest passat divendres va tenir lloc la darrera de les quatre sessions que s’han fet al llarg d’aquesta setmana a la Ciutat Esportiva Blanes d’una experiència que en cada nova edició suma més èxits. Es tracta del Curs d’Autoprotecció per a Dones de la Policia Local de Blanes, una iniciativa encetada l’any 2013 i que es troba plenament consolidada.
Un dels dos grups d'alumnes que ha tingut el 8è Curs d'Autoprotecció Fins el moment, ja han passat pel curs més de 400 alumnes, de les quals una quarantena han participat en la darrera edició, la vuitena. L’activitat gratuïta l’imparteixen des dels seus inicis un equip de quatre agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Els encapçala Felipe L., expert en defensa personal, que s’encarrega de donar les explicacions a les alumnes, la part més teòrica del curs.
També supervisa els exercicis que, sobretot, tenen un aprenentatge eminentment pràctic. L’ajuden tres seus companys: el caporal Jesús U, i els agents Mireia V. I Ruben C., que ajuden a posar en pràctica les explicacions de l’especialista en karate, el sensei Felipe L. El què confereix a aquest curs un valor afegit impagable és que tots quatre coneixen de ben a prop els casos i situacions més comuns amb què es poden trobar les dones i alertar-les al respecte.
No més Violència contra les Dones
Des que es va posar en marxa, el curs s’imparteix sota el lema No més Violència Contra les Dones, i el seu objectiu és proporcionar a les dones un sentiment de seguretat a base de crear una sèrie de mecanismes de defensa. En aquest sentit, però, el què els policies han repetit tantes vegades com ha estat necessari a les seves alumnes és que les nocions que se’ls ensenya no són per convertir-les en karatekes, sinó que han de tenir en compte que fugir ha de ser el seu objectiu primordial en cas d’una hipotètica agressió.
Per això, el primer que s’ensenya és que cal tenir clar que qualsevol de les tècniques que s’ensenyen s’ha de fer de manera contundent, com si no se’n pogués fer cap altra i, un cop realitzada, fugir. També es remarca que mai s’ha de romandre al costat de l’agressor esperant veure si se li ha fet prou mal o no. S’ha de córrer a lloc segur i denunciar el fet ocorregut a la policia.
Afrontar una agressió no és gens fàcil, i poder-se’n sortir il·lesa és un gran èxit, per això cal ser capaç de reaccionar a temps abans que pugui ser molt greu. Això s’aconsegueix no deixant-se endur pel pànic i adquirint tota una sèrie de pautes d’actuació davant de diferents situacions que permetin resoldre la situació de la manera més favorable possible.
Un altre dels consells que es dóna és aprofitar les anomenades armes ocasionals com ara un paraigües, un diari enrotllat, un polígraf o ploma, o fins i tot un esprai, la sivella d’un cinturó o el taló de la sabata. Tots aquests objectes que es poden dur a sobre es poden utilitzar per repel·lir una agressió.