Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat investiga l’origen d’un brot de legionel·losi a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2017 06:14:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat investiga l’origen d’un brot de legionel·losi a Blanes

Ha afectat a sis persones d’entre 52 i 92 anys, o tot i que la mitjana d’edat se situa en els 82 anys. S’estan fent estudis ambientals i epidemiològics per delimitar els possibles focus

El Departament de Salut de la Generalitat, a través de l’Agència de Salut Pública (ASPCAT) ha fet públic un comunicat on informa que està investigant l’origen d’un brot de legionel·losi que s’ha detectat al municipi de Blanes. Fins el moment ha afectat 6 persones: 5 homes i una dona d’entre 52 i 92 anys, tot i que la mitjana d’edat se situa al voltant dels 82 anys.

Els sis casos han requerit ingrés hospitalari, i dos d’ells han rebut l’alta mèdica. Els altres quatre pacients continuen hospitalitzats, un dels quals en estat molt greu. Des del Departament de Salut s’ha explicat que els casos tenen una malaltia prèvia de base o edat avançada, i viuen o han estat en aquest municipi durant el període d’incubació. Els sis pacients atesos van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre, i en tres d’ells s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Actualment està en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de Salut. L’objectiu és delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la recollida i anàlisis de mostres de les mateixes. L’Ajuntament de Blanes està en contacte amb la Generalitat de Catalunya per donar tot el suport i col·laboració necessaris per ajudar a resoldre el brot amb la major celeritat i efectivitat possibles.
Data de realització: 10/11/2017 | Data de la darrera actualització: 10/11/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300