Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

15a Missa Baturra a Blanes per celebrar el dia de la patrona dels aragonesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/12/2017 04:33:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aragonesos15a Missa Baturra a Blanes per celebrar el dia de la patrona dels aragonesos

L’Agrupació Artística Aragonesa organitza cada any aquesta celebració, que inclou ofrenes florals als peus de la imatge de la Verge del Pilar, i la participació d’un cor i una rondalla

Coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar que se celebra aquest dijous, l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca s’ha vestit de gala per celebrar el dia de la seva patrona. Enguany ha estat la 15a edició consecutiva en què s’han organitzat aquests actes a càrrec de l’entitat que manté viva en la distància l’estimació per la seva pàtria.


L'Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca
poc abans d'iniciar la Missa Baturra
Membres, amics i simpatitzants de l’agrupació s’han aplegat per aquesta important data, la central que inclou l’agenda dels aragonesos i aragoneses. Els actes s’han encetat a les 12 del migdia a l’Església Santa Maria amb una Missa Baturra. Abans, tal com marca la tradició de tots aquests anys, diverses persones han participat en l’ofrena floral que s’ha anat dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la Verge del Pilar que ha presidit l’altar de la parròquia blanenca amb caràcter excepcional.


L’acte religiós l’ha encapçalat la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, qui ha recordat l’emoció amb què viuen la festivitat de la Verge del Pilar tots els qui porten la terra aragonesa al seu cor. Tal com ha passat en les catorze anteriors edicions de la celebració, s’ha comptat amb una multitudinària presència de públic tant de la vila com d’altres localitats de la rodalia o inclús de més lluny, que han omplert l’església de gom a gom. També hi ha assistit l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

Acompanyament musical a la Missa Baturra

Un cop finalitzades les ofrenes florals, s’ha celebrat una Missa Baturra, on la part més destacada i emotiva han estat els diferents cants que s’ha encarregat d’encapçalar el cor de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca. També s’ha comptat amb acompanyament musical amb una secció de cordes formada per bandúrria, guitarra i llaüt.


Tal com s’ha vingut fent tots aquests anys, part del públic assistent -així com tots i totes les membres del cor i la rondalla- han assistit engalanats amb el vestit de festa d’Aragó. Altres participants asseguts entre el públic portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonès.


Cada any s’incorpora alguna novetat musical a la Missa Baturra per lloar la Verge del Pilar. Aquesta vegada s’ha estrenat una jota amb l’estil d’’El Juicio Oral’ coincidint amb la part de l’ofici on es resa el Pare Nostre. Ha estat un dels temes que han interpretat el cor de l’Agrupació que, des de fa uns anys, dirigeix Rogelio Ortega. Després de la missa, la celebració ha continuat amb un dinar de germanor.Data de realització: 10/12/2017 | Data de la darrera actualització: 10/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300