Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una nova mirada contemporània de Lorca arriba al Teatre de Blanes amb ‘Federico entre los dientes’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/12/2017 10:15:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLUna nova mirada contemporània de Lorca arriba al Teatre de Blanes amb ‘Federico entre los dientes’

L’obra va ser premiada amb tres guardons al Festival Internacional d’Escoles de Teatre de Kuwait, i la interpreten alumnes de l’ESAD, l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia

El Teatre de Blanes allotjarà aquest proper dissabte a la nit una proposta que s’allunya del què habitualment es pot veure en aquest recinte, una fusió entre teatre i dansa amb essència flamenca i de ball contemporani. Es tracta de l’obra ‘Federico entre los dientes’, una nova mirada en clau contemporània que ofereixen els alumnes de l’ESAD, l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia.


Escenes de 'Federico entre los dientes'
Inspirat en els textos de Federico García Lorca, el muntatge és un viatge visual pels textos més destacats del poeta i dramaturg granadí, entre els quals no falten els més coneguts, com ara ‘Yerma’, ‘Poeta en Nueva York’ o ‘Bodas de sangre’, així com el poemari ‘El divan de Tamarit’. El títol de l’obra fa referència precisament a un vers del poema ‘Gacela del amor imprevisto’, del llibre ‘El divan de Tamarit’: “Nadie comprendía el perfume de la oscura magnolia de tu viente. Nadie sabía que martirizabas un colibrí de amor entre los dientes”.

L’espectacle és una incursió en l’obra poètica i teatral del poeta, amb dramatúrgia de Luisma Soriano i Dolores Galindo. Un taller de creació on s’integren teatre, dansa, música i poesia per ajudar a conjurar i explorar l’essència de García Lorca. L’element present en tot moment és el seu tràgic assassinat, en una successió d’emotives representacions dalt l’escenari. Es tracta d’una seqüència d’imatges on el poeta es podria haver anat aturant en els moments previs a la seva execució.


Amb una duració aproximada d’una hora, fusiona el teatre clàssic amb la dansa contemporània, el flamenc i el teatre més vanguardista. El nucli de l’obra vol mostrar la presència de l’autor i del seu esperit. Els actors i actrius il·lustren sobre la plàstica de la dansa-teatre els seus treballs, explorant noves formes d’expressió per presentar un Lorca que continua arrelat al record més de 80 anys després del seu assassinat.

L’obra comença i acaba amb la mort, però també és un sentit homenatge que el manté viu, reivindicant la força de les seves paraules recollides a la seva obra. S’hi traspuen tots els elements que hi va reflectir, els sentiments més profunds de l’ésser humà, la tradició, la terra, les passions i els sentiments. Per això, la música i la il·luminació contribueixen a crear l’atmosfera poètica més adequada per embolcallar i presentar al públic les seves creacions.

Obra premiada al Festival Internacional d’Escoles de Teatre de Kuwait

‘Federico entre los dientes’ va veure la llum per primera vegada al 2015, i aquell mateix any va ser guardonada amb tres premis al Festival Internacional d’Escoles de Teatre de Kuwait: al millor vestuari, a la millor actriu secundària (Noelia Venza) i a la investigació teatral més acurada. Val a dir que també va ser finalista a la millor música.


Entrega de premis Festival Internacional de Kuwait
La participació de l’ESAD en el festival kuwaitià -al qual també van assistir grups d’Itàlia, Marroc, Egipte, Jordània, Tunis, Irak i Iran- va significar la seva projecció internacional. I és que, arran d’assistir a Kuwait, també van ser convidats a anar a sengles festivals teatrals del Marroc, Jordània i Cartago, entre d’altres.

L’espectacle ‘Federico entre los dientes’ es representarà al Teatre de Blanes el proper dissabte 14 d’octubre a les 9 de la nit, i el preu de l’entrada és de 10 €.Data de realització: 10/12/2017 | Data de la darrera actualització: 10/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300