Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat confirma la mort d’una persona a causa del brot de legionel·losi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2017 03:05:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat confirma la mort d’una persona a causa del brot de legionel·losi

Es tracta d'una dona de 83 anys d’edat que estava hospitalitzada en estat molt greu. Fins ara el brot ha afectat 6 persones, inclosa la víctima. Tres pacients continuen ingressats, mentre que dos altres ja s’han donat d’alta

Després que dimecres passat es feia públic el primer comunicat des de la Generalitat, aquest migdia de divendres se n’ha emès un segon que confirma la mort d’una persona arran del brot de legionel·losi detectat en aquest municipi. Es tracta d’una dona de 83 anys que estava ingressada en estat molt greu.

La investigació i novetats sobre el brot de legionel·losi l’està duent a terme el Departament de Salut de la Generalitat, a través de l’Agència de Salut Pública (ASPCAT). Fins el moment ha afectat 6 persones: 5 homes i una dona d’entre 52 i 92 anys, tot i que la mitjana d’edat se situa al voltant dels 82 anys. D’entre tots ells, tres continuen hospitalitzats, mentre que la resta ja van ser donats d’alta a principis de setmana.

El Departament de Salut ha remarcat que en tots els casos hi havia una malaltia prèvia de base o bé es tracta en general de pacients que tenen una edat avançada. Les persones que han estat ateses viuen o han visitat en aquest municipi durant el període d’incubació. Els sis pacients atesos van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre, i en tres d’ells s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Hores d’ara ja està en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de Salut. L’objectiu és delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la recollida i anàlisis de mostres de les mateixes. L’Ajuntament de Blanes està en contacte amb la Generalitat de Catalunya per donar tot el suport i col·laboració necessaris per ajudar a resoldre el brot amb la major celeritat i efectivitat possibles.

Per últim, també s’ha avançat que aquest mateix divendres s’ha conegut l’existència d’una altra notificació relacionada amb Blanes que està en estudi, i a l’espera de fer la valoració per tal que es pugui confirmar si forma part o no d’aquest mateix brot. Més informació sobre legionel·losi a Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Legionellosi-00002
Data de realització: 10/13/2017 | Data de la darrera actualització: 01/15/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300