Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Actualització Informació Brot de Legionel·losi a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/16/2017 06:03:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Actualització Informació Brot de Legionel·losi a Blanes

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha emès avui dilluns un nou comunicat on explica que el brot ha afectat fins ara vuit persones, cinc de les quals estan hospitalitzades

A primera hora de la tarda d’aquest dilluns 16 d’octubre l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha emès la tercera nota informativa d’ençà que va fer pública l’existència d’un brot de legionel·losi que afectava Blanes. En el comunicat s’explica que fins ara hi ha hagut vuit persones afectades, sis homes i dues dones, una de les quals va morir divendres passat. La víctima tenia 83 anys d’edat.

De la resta d’afectats, que tenen entre 52 i 92 anys, dos ja van rebre l’alta mèdica i cinc continuen hospitalitzats. Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada, i viuen o han visitat el municipi durant el període d’incubació. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre, i en tres dels casos s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Paral·lelament, continua en curs la investigació del brot per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona. Es tracta de fer la inspecció i recollida i anàlisis de mostres de les mateixes.

El comunicat d’avui dilluns finalitza explicant que també hi ha un altre cas relacionat amb Blanes que està en estudi i a l’espera de fer la valoració per tal de confirmar si forma part del brot. L’Ajuntament de Blanes està col·laborant amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya a través del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya facilitant tota la informació i requeriments necessaris.

Més informació sobre la legionel·losi a Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/Legionellosi-00002
Data de realització: 10/16/2017 | Data de la darrera actualització: 10/16/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300