Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fomenta l’associacionisme amb un curs formatiu gratuït per a les entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2017 12:15:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Ajuntament de Blanes fomenta l’associacionisme amb un curs formatiu gratuït per a les entitats

S’impartiran aspectes bàsics i comuns a les entitats, règim de funcionament, obligacions fiscals i tributàries i una sessió pràctica sobre com presentar un projecte

Diverses entitats de Blanes participaran durant la setmana vinent en un curs formatiu dissenyat i adreçat especialment a les associacions del municipi. El tret de sortida del curs va tenir lloc aquest passat dimarts al vespre, amb una sessió de presentació que es va allotjar a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.


Se’n va encarregar d’introduir el curs l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui ha assumit la regidoria de Participació Ciutadana, acompanyat del tècnic d’aquesta àrea, Ivan del Río. El curs està estructurat en tres sessions que s’impartiran durant tres dies a les aules de l’antiga Escola Safa, on s’allotgen les dependències de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, i l’impartirà l’Escola de l’Esplai de Girona.

L’objectiu del curs és abordar els aspectes bàsics i comuns de les entitats. En la primera sessió es tractarà el marc normatiu i règim de funcionament comú a totes les associacions, mentre que en la segona s’explicarà la fiscalitat relacionada amb les associacions. Per últim, hi haurà una tercera sessió de caràcter pràctic en què s’aprendrà a dissenyar i gestionar projectes individuals o conjunts, entre vàries associacions.

Les dues primeres sessions s’allargaran tres hores, mentre que en el tercer dia la sessió pràctica serà la més longeva i serà de quatre hores. L’únic requisit que hi ha hagut per inscriure’s al curs gratuït, ha estat ser membre d’alguna de les entitats i associacions inscrites en el Registre Municipal de Blanes.

Foment de l’associacionisme blanenc

Aquesta formació està en consonància i complementa la política de foment de l’associacionisme que inspira l’actual Reglament de Participació Ciutadana vigent a l’Ajuntament de Blanes, en la línia de les accions que s’han estat promovent aquests darrers anys. El programa formatiu s’ha recollit del Curs de Formació Integral per a petites associacions del Pla de Formació al Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.


A la dreta de la imatge, Ivan del Río, tècnic Participació Ciutadana
Justament per aquest motiu, la darrera sessió que tancarà el curs la setmana vinent pretén millorar la visió i estratègia de les entitats dotant-les d’eines i recursos per desenvolupar projectes, requisit ineludible també per accedir a subvencions del govern català. D’altra banda, durant la trobada d’aquest passat dimarts també es va aprofitar per avançar els detalls més destacats d’una darrera activitat amb caràcter propi que clourà el cicle del curs.

Es tracta d’una taula rodona organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’equip d’Es Dijous, format per professionals del món de la comunicació. El debat tindrà com a tema central l’associacionisme local, la participació ciutadana i la democràcia, i en aquest sentit comptarà amb destacats i reconeguts convidats i convidades d’aquests àmbits.


La Taula Rodona, que es presenta sota el lema Associació, Participació i Poder Local, tindrà lloc el dijous 9 de novembre a les 8 del vespre al Teatre de Blanes. Es tracta de garantir que totes les persones que estiguin interessades en aquests temes tingui l’oportunitat d’assistir-hi.

Enquesta del ‘Projecte Panoràmic’

Al terme de la reunió es va presentar a les entitats el projecte ‘Panoràmic’, una macro enquesta de les organitzacions i associacions no lucratives d’arreu de Catalunya que pretén explicar i millorar l’impacte que generen a la societat. Ho vol fer a través de l’anàlisi de la seva realitat, la seva funció i evolució i les activitats que desenvolupen.


Per aquest motiu Enya Garcia, una representant del projecte, va demanar a la entitats de Blanes que contestessin un qüestionari que algunes de les associacions ja es van animar a emplenar in ahir mateix. Aquest 2017 ja és la quarta edició del ‘Panoràmic’, que el consolida com a projecte singular i innovador, plantejat des de les especificitats i valors de les organitzacions sense afany de lucre. L’accés a l’enquesta es pot fer online: https://www.research.net/r/Panoramic2017Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300