Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemorarÓ el Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama amb diverses activitats


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 10/19/2017 11:09:37 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes commemorarÓ el Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama amb diverses activitats

A causa de la pluja, la junta local de l’AECC ha ajornat la taula informativa que s’havia de fer avui i s’ha traslladat al dissabte, el mateix dia en quŔ tambÚ s’inaugurarÓ l’exposiciˇ ‘Mocadors al Vent’

Aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama que es commemora el 19 d’octubre, la junta local de Blanes de l’Associaciˇ Contra el CÓncer de Catalunya (AECC) tenia previst instalĚlar una taula informativa al centre de la vila. A causa de la pluja que es preveu per tota aquesta jornada de dijous, des de l’entitat han informat la decisiˇ de traslladar l’activitat de cara al proper dissabte, 21 d’octubre.


Taula Informativa Dia Mundial CÓncer de Mama 2016
La Taula Informativa, com Ús habitual d’anteriors edicions, estarÓ instalĚlada a la Plaša d’Espanya de 10 a 14 h, i s’hi podrÓ trobar des de material informatiu sobre aquesta malaltia fins a diversos elements que identifiquen la lluita contra el cÓncer de mama. Les voluntÓries i voluntaris de l’entitat seran els encarregats de mantenir viva aquesta activitat que mai no falta a la seva cita anual.

Exposiciˇ ‘Mocadors al Vent’ i Xerrada Informativa

A banda d’aquesta activitat, el mateix dissabte s’inaugurarÓ una exposiciˇ directament relacionada amb aquesta malaltia a la Sala Maria Luisa GarcÝa Tornel del Carrer Ample. Presentada amb el tÝtol ‘Mocadors al Vent’, es tracta d’una instalĚlaciˇ que fa un recorregut fotogrÓfic per l’experiŔncia de quatre dones de Blanes que es van conŔixer quan estaven fent un tractament de quimioterÓpia, arran d’haver-les diagnosticat cÓncer de mama.

El fot˛graf Jordi Masbernat, amb la colĚlaboraciˇ de Josep Salip, s’ha encarregat de recollir en imatges l’especial vincle sorgit entre elles que, lluny de voler apelĚlar a la pena, reivindiquen la bellesa de viure. La inauguraciˇ estÓ previst que tingui lloc dissabte vinent a les 5 de la tarda, i l’exposiciˇ es podrÓ visitar des del 21 d’octubre fins al 4 de novembre de dilluns a dissabte, de 17 a 19’30 h.


D’altra banda, la setmana vinent s’ha programat al Centre Cat˛lic de Blanes una xerrada sobre qualitat de vida i cÓncer de mama a cÓrrec de Montserrat GironŔs, fisioterapeuta experta en aquest tema. La conferŔncia tindrÓ lloc el dijous 26 d’octubre a partir de les 8 del vespres, i estÓ adrešada a totes les persones que puguin estar interessades: afectats, familiars i tothom qui vulgui saber mÚs de la patologia.

MÚs de 4.000 nous casos de cÓncer aquest 2017 a comarques gironines

Segons dades aportades per l’Associaciˇ Contra el CÓncer de Catalunya, durant aquest 2017 s’hauran diagnosticat uns 4.008 nous casos de cÓncer arreu del territori de comarques gironines. MÚs de la meitat, el 61%, seran en homes, i el 39% en dones. El 62% de la incidŔncia es donarÓ en edats superiors als 65 anys i serÓ mÚs freqŘent en homes que en dones.


En relaciˇ a la projecciˇ prevista per aquest 2017, el cÓncer de mÚs freqŘŔncia serÓ el de c˛lon i recte amb 606 casos (un 15% del total d’enguany); el seguirÓ el cÓncer de pr˛stata, amb 476 casos; el cÓncer de mama amb 438 casos; i finalment el cÓncer e pulmˇ, amb 416 casos. Per sexes, en els homes els cÓncers mÚs preeminents hauran estat els de pr˛stata, colorectal i pulmˇ; i en les dones es detectaran 430 casos de cÓncer de mama, 236 de cÓncer de c˛lon i recte i 89 de pulmˇ.

Durant els darrers anys ha continuat augmentant la supervivŔncia de les persones a qui se’ls ha diagnosticat algun tipus de cÓncer. Passats cinc anys entre el 2005 i el 2007, la supervivŔncia ha augmentat un 63’5% per a les dones i un 53’7% per als homes. La mortalitat s’ha redu´t en els darrers anys, en part, grÓcies a una aposta per l’activitat preventiva, amb elements com el diagn˛stic rÓpid o els plans de cribatge de cÓncer de mama i colorectal.
Data de realitzaciˇ: 10/19/2017 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 10/19/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300