Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemorarà el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2017 11:09:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes commemorarà el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama amb diverses activitats

A causa de la pluja, la junta local de l’AECC ha ajornat la taula informativa que s’havia de fer avui i s’ha traslladat al dissabte, el mateix dia en què també s’inaugurarà l’exposició ‘Mocadors al Vent’

Aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que es commemora el 19 d’octubre, la junta local de Blanes de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC) tenia previst instal·lar una taula informativa al centre de la vila. A causa de la pluja que es preveu per tota aquesta jornada de dijous, des de l’entitat han informat la decisió de traslladar l’activitat de cara al proper dissabte, 21 d’octubre.


Taula Informativa Dia Mundial Càncer de Mama 2016
La Taula Informativa, com és habitual d’anteriors edicions, estarà instal·lada a la Plaça d’Espanya de 10 a 14 h, i s’hi podrà trobar des de material informatiu sobre aquesta malaltia fins a diversos elements que identifiquen la lluita contra el càncer de mama. Les voluntàries i voluntaris de l’entitat seran els encarregats de mantenir viva aquesta activitat que mai no falta a la seva cita anual.

Exposició ‘Mocadors al Vent’ i Xerrada Informativa

A banda d’aquesta activitat, el mateix dissabte s’inaugurarà una exposició directament relacionada amb aquesta malaltia a la Sala Maria Luisa García Tornel del Carrer Ample. Presentada amb el títol ‘Mocadors al Vent’, es tracta d’una instal·lació que fa un recorregut fotogràfic per l’experiència de quatre dones de Blanes que es van conèixer quan estaven fent un tractament de quimioteràpia, arran d’haver-les diagnosticat càncer de mama.

El fotògraf Jordi Masbernat, amb la col·laboració de Josep Salip, s’ha encarregat de recollir en imatges l’especial vincle sorgit entre elles que, lluny de voler apel·lar a la pena, reivindiquen la bellesa de viure. La inauguració està previst que tingui lloc dissabte vinent a les 5 de la tarda, i l’exposició es podrà visitar des del 21 d’octubre fins al 4 de novembre de dilluns a dissabte, de 17 a 19’30 h.


D’altra banda, la setmana vinent s’ha programat al Centre Catòlic de Blanes una xerrada sobre qualitat de vida i càncer de mama a càrrec de Montserrat Gironès, fisioterapeuta experta en aquest tema. La conferència tindrà lloc el dijous 26 d’octubre a partir de les 8 del vespres, i està adreçada a totes les persones que puguin estar interessades: afectats, familiars i tothom qui vulgui saber més de la patologia.

Més de 4.000 nous casos de càncer aquest 2017 a comarques gironines

Segons dades aportades per l’Associació Contra el Càncer de Catalunya, durant aquest 2017 s’hauran diagnosticat uns 4.008 nous casos de càncer arreu del territori de comarques gironines. Més de la meitat, el 61%, seran en homes, i el 39% en dones. El 62% de la incidència es donarà en edats superiors als 65 anys i serà més freqüent en homes que en dones.


En relació a la projecció prevista per aquest 2017, el càncer de més freqüència serà el de còlon i recte amb 606 casos (un 15% del total d’enguany); el seguirà el càncer de pròstata, amb 476 casos; el càncer de mama amb 438 casos; i finalment el càncer e pulmó, amb 416 casos. Per sexes, en els homes els càncers més preeminents hauran estat els de pròstata, colorectal i pulmó; i en les dones es detectaran 430 casos de càncer de mama, 236 de càncer de còlon i recte i 89 de pulmó.

Durant els darrers anys ha continuat augmentant la supervivència de les persones a qui se’ls ha diagnosticat algun tipus de càncer. Passats cinc anys entre el 2005 i el 2007, la supervivència ha augmentat un 63’5% per a les dones i un 53’7% per als homes. La mortalitat s’ha reduït en els darrers anys, en part, gràcies a una aposta per l’activitat preventiva, amb elements com el diagnòstic ràpid o els plans de cribatge de càncer de mama i colorectal.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300