Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Passeig de Dintre torna a la normalitat després d’enllestir les obres per canviar el terra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/20/2017 05:09:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Passeig de Dintre torna a la normalitat després d’enllestir les obres per canviar el terra

Avui s’han retirat les tanques que protegien tot l’entorn i dilluns s’hi tornarà a instal·lar el popular i tradicional Mercat de Fruites i Verdures, que s’havia hagut de traslladar al Passeig de Mar

Aquest divendres el Passeig de Dintre de Blanes ha tornat a la normalitat després que ja s’han enllestit les obres per substituir la terra que hi havia per sauló sòlid, que té la mateixa solidesa de la pedra però l’aparença de la sorra, harmonitzant amb l’estètica que hi ha en l’entorn. A primera hora de la tarda, els operaris de l’empresa especialitzada ‘Massachs, Obres i Paisatges’ han retirat les tanques que durant les darreres setmanes encerclaven una part de l’entorn del passeig perquè es poguessin efectuar els treballs amb seguretat. Una vegada retirades les tanques, s’ha procedit a instal·lar el mobiliari urbà que es va haver de desmuntar amb motiu de les obres, principalment papereres.


El Passeig de Dintre amb el nou terra ja instal·lat
Paral·lelament, avui al matí s’ha estat actuant en l’altra part del passeig on es va localitzar i documentar l’antic baluard defensiu que data del segle XVI, que fa uns dies es va cobrir amb sauló compactat. Es va decidir fer aquest canvi i no posar-hi sauló sòlid compactat com a la resta, protegint prèviament les restes arqueològiques amb una capa geotèxtil, en previsió que en un futur es pugui fer un projecte que permeti preservar-les i fer-les visitables.


Zona del passeig on hi ha les restes del baluard defensiu
Els operaris han tret les taules i cadires dels establiments de restauració que hi ha en aquest extrem, i han treballat en el sauló que s’hi ha instal·lat perquè quedi més compactat. Cal recordar que, amb l’objectiu que les restes històriques quedin senyalitzades externament, s’ha dibuixat el seu perfil arran de terra amb corten sobre la superfície. D’aquesta manera, es pot resseguir la forma que té el mur del baluard localitzat en aquesta zona, tot i que ara estigui tapat.


Els treballs de substitució del paviment del Passeig de Dintre van començar el passat 26 de setembre i, des de llavors, el Mercat de Fruites i Verdures que s’hi instal·la habitualment s’ha traslladat al Passeig de Mar. Ho ha fet de dimarts a dissabte, mentre que dilluns les parades s’han hagut de repartir entre la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d’Espanya, ja que aquest dia es fa el mercat setmanal dels teixits al Passeig de Mar.


Mercat de Fruites i Verdures a la Plaça dels Dies Feiners
Malgrat demà dissabte ja hauria estat possible que el popular i tradicional esdeveniment diari –conegut també com el ‘Mercat de les Pageses’- tornés al seu lloc habitual, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Blanes es va creure més convenient ajornar el trasllat de cara al proper dilluns. Serà llavors, doncs, quan s’instal·larà de nou al Passeig de Dintre.

Instruccions d’ús i manteniment del nou terra

El nou paviment de terra estabilitzada del Passeig de Dintre proporciona unes característiques adequades per a la circulació de vianants, ciclistes i el pas esporàdic de vehicles lleugers. Ho fa mantenint l’aspecte natural del terreny, sense fang ni regueres en molt de temps. Ara bé, caldrà garantir un bon ús del mateix perquè el nou tipus de material mantingui el màxim temps possible les característiques que el fan diferent.


Per aquest motiu, des de l’empresa especialitzada s’han fet diverses recomanacions, com per exemple que caldrà limitar al màxim el pas de turismes i furgonetes, i que sempre sigui amb velocitats inferiors a 15 km/h. També caldrà evitar la circulació de vehicles pesats, evitar radis de girs petits i girs de rodes amb el vehicle immòbil, així com d’automòbils, furgonetes i camions que tinguin pèrdues d’hidrocarburs.


Respecte al manteniment que caldrà seguir a partir d’ara, les indicacions que ha fet l’empresa especialitzada que s’ha encarregat dels treballs són que es netegi amb escombres o bufadors, i que la recollida mecànica es faci sobre l’asfalt que hi ha en els dos laterals del Passeig de Dintre. Igualment, no es poden utilitzar elements mecànics per a la neteja superficial, així com tampoc aigua a una pressió superior a les dues atmosferes.
Data de realització: 10/20/2017 | Data de la darrera actualització: 10/20/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300