Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull un del centenar d’actes de l’ANC i Òmnium a Catalunya per explicar el futur immediat del país


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2017 09:53:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull un del centenar d’actes de l’ANC i Òmnium a Catalunya per explicar el futur immediat del país

Diputats i membres del govern estan informant la ciutadania sobre els passos a seguir els propers dies. A Blanes va participar ahir dimarts el diputat de Junts pel Sí David Rodríguez

Desenes de persones es van aplegar la tarda-vespre d’aquest passat dimarts a la Plaça d’Espanya -rebatejada ara popularment com la ‘Plaça 1 d’Octubre’- per sentir les explicacions del diputat de Junts pel Sí, David Rodríguez. Es tractava d’un dels actes que s’estan organitzant aquesta setmana arreu de Catalunya per l’ANC i Òmnium Cultural sobre la situació política catalana, una autèntica marató que escalfa motors de cara als esdeveniments que hi haurà aquests dies.


Acte ANC dimarts a la tarda
Entre ahir dimarts i avui dimecres s’hauran organitzat un centenar d’actes arreu del territori català per explicar el futur immediat de Catalunya. El diputat de Junts pel Sí i alcalde de Solsona va explicar ahir que aquestes trobades s’estan fent per ser el màxim de transparents des del govern català i donar comptes dels passos que es faran ara i en un futur immediat. Els actes són de petit i mitjà format, i participen diputats de la majoria parlamentària.


El diputat de Junts pel Sí, David Rodríguez
El centre de la qüestió va ser descriure les eines i mecanismes que s’utilitzaran per afrontar els propers dies arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, fent també una crida a la resistència. Segons David Rodríguez, ja fa temps que això s’està patint a Catalunya i, per tant, el què farà a finals d’aquesta setmana el govern espanyol serà formalitzar-ho.

Protegir els drets fonamentals de la ciutadania

El diputat va voler deixar clar que l’única sortida davant aquesta situació és la independència, per protegir els drets fonamentals de la ciutadania que s’estan vulnerant repetida i creixentment. En aquest sentit, va fer explícita al·lusió a la humiliació i els maltractaments que van significar les càrregues policials de l’1 d’octubre. A criteri de Rodríguez, les repetides ocasions en què el govern de Mariano Rajoy ha rebutjat el diàleg que demana el president de la Generalitat ha deslegitimat l’autoritat moral que pugui quedar-li al govern estatal.


Al final de l’acte es va obrir un torn obert de paraules entre el públic perquè plantegessin totes les qüestions i dubtes que van voler. Se’n va encarregar de facilitar-ho la coordinadora de l’ANC a Blanes, Mireia Maeso, qui també havia donat prèviament la benvinguda al convidat especial de la vetllada, el diputat David Rodríguez.

Paral·lelament al l’organització d’aquesta autèntica marató, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural recorden cada dia que els seus respectius presidents, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, són a la presó de Soto del Real sense haver comès cap delicte. Les entitats sobiranistes també han deixat clar que no defalliran fins que siguin posats en llibertat recordant que, en realitat, es tracta de presos polítics, una realitat que determinats partits es neguen a reconèixer.


El mateix diputat de Junts pel Sí, David Rodríguez, va explicitar i afegir-se a aquesta demanda verbalment i amb el símbol que identifica aquesta lluita, un llaç groc que duia pres a la camisa. A Blanes des del matí d’aquest passat dilluns s’ha instal·lat una pancarta al balcó principal de la façana de l’Ajuntament on també es demana la llibertat pels dos presos polítics.
Data de realització: 10/25/2017 | Data de la darrera actualització: 10/25/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300