Noticia publicada a la web el 10/30/2017 12:55:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
El Centre Cristià FEAM de Blanes celebra els 500 anys de la Reforma Protestant amb una jornada de portes obertes
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el cònsol honorari d’Israel a Catalunya, Yosef David Sánchez-Molina, entre d’altres personalitats, van encapçalar l’acte celebrat diumenge
La tarda d’aquest passat diumenge el Centre Cristià FEAM de Blanes es va vestir de festa per celebrar els 500 anys de l’inici de la Reforma Protestant, que s’escau el 31 d’octubre. Amb motiu que han començat les diferents activitats que s’aniran organitzant durant l’any temàtic que commemora aquests cinc segles, la comunitat evangèlica blanenca va celebrar una jornada de portes obertes presidida per les ganes de compartir i encomanar l’alegria que l’efemèride significa per a tots ells i elles.
Centre Cristià FEAM de Blanes, celebració 500 anys inici Reforma Protestant La celebració es va encetar amb una recepció institucional al vestíbul del centre de culte situat al polígon industrial, molt a prop del Morralla, Espai Creatiu. Un cop iniciat l’acte, el pastor del Centre Cristià FEAM de Blanes, Jonatan Martín-Arroyo, es va encarregar de donar la benvinguda a tothom, amb un temps de lloança on es van interpretar diverses cançons de signe religiós acompanyades d’un grup de músics, a l’estil gospel.
L’inici del protestantisme a comarques gironines i a Blanes
Tot seguit, el pastor de l’associació CCFEAM de Blanes, Carlos Núñez Rosique, es va encarregar d’aportar una visió històrica del protestantisme a comarques gironines i en aquesta població gironina. Un dels primers en introduir-ho a territori gironí va ser el missioner suec Eric Lund, qui l’any 1877 es va instal·lar a Figueres i des d’allà es va desplaçar a d’altres localitats.
Carles Núñez durant la seva intervenció A Blanes hem d’esperar entre finals del segle XIX i principis del segle XX per trobar presència evangèlica en aquesta vila. Primer va ser en cases particulars, ja que durant molt de temps no hi havia cap lloc de culte. L’any 1972 es van començar a regularitzar les trobades, i finalment el 15 de maig del 1983 es va obrir el primer local de culte: l’Església de Déu de Blanes. Després de diversos canvis, l’actual ubicació es va posar en marxa l’any 2005.
Participació de l’alcalde de Blanes i del cònsol honorari d’Israel a Catalunya
Tot seguit, després d’aquesta visió històrica, la part més institucional de l’acte la van encapçalar l’alcalde de Blanes -qui va assistir a la jornada acompanyat del regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Màrio Ros- i el cònsol honorari d’Israel a Catalunya. Miquel Lupiáñez va agrair especialment la tasca del centre cristià FEAM, que acull i ajuda les persones més necessitades. A Blanes aquesta tasca és molt coneguda especialment a través de la ONG El Bon Samarità, amb el Banc dels Aliments; el Servei d’Acollida; el programa de reinserció social a través d’El Rastre; així com l’Espai Jove 3.0 de reforç escolar que enguany continua en marxa per segon any consecutiu, de manera coordinada amb Serveis Socials de l’Ajuntament.
Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes L’alcalde de Blanes va remarcar que es tracta de tot un seguit de serveis que reverteixen en la societat blanenca en positiu, destacant el component altruista amb què es duen a terme. El pastor principal del Centre Cristià FEAM de Blanes, Jaume Torrado –qui també és president d’El Bon Samarità i bisbe de Catalunya de FIDE-, es va encarregar d’obsequiar Miquel Lupiáñez amb un exemplar excepcional, una edició commemorativa de la bíblia editada amb motiu de la commemoració del 500 aniversari.
Yosef David Sánchez-Molina, cònsol honorari d'Israel a Catalunya Després de l’alcalde va intervenir el cònsol honorari d’Israel a Catalunya, Yosef David Sánchez-Molina, qui va destacar sobretot els llaços d’unió que hi ha entre jueus i evangèlics, que comparteixen profetes i altres elements de culte comuns. El seu parlament va ser seguit pel lliurament de sengles obsequis –consistents en una altra edició commemorativa de la bíblia- al mateix cònsol honorari, al regidor Màrio Ros, i a la cap de secció i coordinadora d’Acció Social, Lurdes Rodríguez, entre d’altres.
Martí Luter, un avançat dels indignats del segle XXI
La jornada commemorativa es va cloure amb una intensa intervenció de Jaume Torrado, pastor general del CCFEAM i bisbe de la FIDE, qui va defensar la necessitat d’una altra reforma per propugnar tota una sèrie de valors per a ell encara vigents en l’actualitat. Jaume Torrado va comparar Martí Luter amb els indignats de l’actualitat i va destacar quant necessari considera que es torni a sacsejar la consciència de la gent i se n’adonin de les desigualtats creixents que hi ha al món.
Jaume Torrado durant el tancament de l'acte celebratiu El bisbe evangèlic va recordar que una de les essències del naixement de la seva religió va ser precisament despertar les consciències, i en aquest sentit en l’actualitat considerava que calia fer una nova sacsejada. No tan sols pels 800 milions de persones que passen fam, la majoria d’ells infants, sinó també pels 60 milions de persones que actualment s’han vist obligades a marxar de casa seva, desplaçats sense un destí segur on anar, així com d’altres situacions igualment injustes. Per tot plegat va concloure de nou que fan falta alguns indignats en la societat d’avui que ajudin a despertar consciències.