Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu la primera jornada de la ‘Fira de Tardor’, que potencia les tradicions catalanes de Tots Sants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2017 06:33:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes viu la primera jornada de la ‘Fira de Tardor’, que potencia les tradicions catalanes de Tots Sants

La nova activitat té com a eixos centrals un recinte amb parades de productes artesans, contes i actuacions; i amb una decoració a les botigues i als carrers d’acord amb la temàtica de la fira

Aquesta tarda de dimarts ha començat la primera de les dues jornades de la ‘Fira de Tardor’, el nou esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Blanes per celebrar la tradicional festa de Tots Sants. Després d’aquesta tarda de dimarts, la fira s’allargarà durant tot el dimecres amb un bon reguitzell d’activitats i entreteniments aptes per complaure tots els públics, en la línia de potenciar la Destinació de Turisme Familiar del municipi.


1a edició Fira de Tardor de Blanes
Els darrers cinc anys el departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes havia organitzat la ‘Fira de Bruixes’, però enguany el consistori va decidir fer un gir argumental i potenciar els elements tradicionals de la cultura catalana enlloc de potenciar altres modes alienes, més lligades als Estats Units i Anglaterra principalment. Un dels primers indicis d’aquest canvi de contingut temàtic són els diferents elements decoratius que des de fa dies engalanen diversos carrers del centre de la vila.

Carrers i botigues vestides del color de la tardor

Per tercer any consecutiu, els carrers del centre de la vila s’han engalanat amb elements decoratius principalment dissenyats i confeccionats per escolars del municipi, tot i que enguany han variat el tipus d’elements, que han deixat enrere la temàtica terrorífica. Fulles d’arbre, carabasses, mussols, escombres i altres elements típics de la tardor s’han estat penjant aquests darrers dies, majoritàriament realitzats per escolars de primària del municipi.


L’Ajuntament de Blanes també ha decorat diversos carrers, així com l’edifici consistorial, fugint aquesta vegada d’elements terrorífics més propis d’altres tipus de tradicions. Per això, a la façana principal s’ha fet una reconfiguració del què s’havia fet els darrers anys i s’han fet desaparèixer els elements i personatges relacionats amb el terror. El què sí s’ha conservat és el cementiri que s’havia muntat els darrers anys a la part posterior de l’Ajuntament.

L’ambientació de Tots Sants també s’ha estès a diversos establiments que col·laboren amb la Fira de Tardor, que han engalanat els aparadors o l’interior dels locals. Es tracta de comerços i serveis de tota mena, principalment botigues de roba, així com restaurants que ofereixen Menús de Tardor.

L’eix central de l’experiència: una vintena de parades artesanes

La Fira de Tardor té com a nucli central diverses parades instal·lades al Passeig de Dintre que inclouen articles artesans i naturals. Estan ambientades d’acord amb la temàtica de l’esdeveniment, igual que també estan customitzats els responsables de regentar-les. D’aquesta manera, enlloc de les bruixes i bruixots que hi havia hagut els darrers cinc anys, ara hi ha pagesos i castanyeres principalment.


A les parades s’hi pot triar i remenar un ample ventall de productes gastronòmics, roba, objectes de regal, articles de bellesa i d’herboristeria, naturistes, bijuteria, castanyes recent cuinades, pa artesà fet al forn de llenya, llaminadures... Costa passar entre les parades i no firar-se amb algun dels articles. Aquest dimarts les parades hauran estat obertes des de les 6 de la tarda fins les 9 de la nit, i demà dimecres ho estaran des de les 10 del matí fins les 9 de la nit.


Taller de Maquillatge Infantil
També formen part del recinte firal altres entreteniments, com ara l’animació ambulant a càrrec de dos personatges: l’Aiguader i en Carapan. Tots dos aniran fent recorreguts al voltant de les parades, on també s’hi instal·laran sengles tallers de maquillatge infantil, així com una sessió de contes populars catalans. D’altra banda, dimecres al migdia s’explicarà un conte en anglès a la Plaça d’Espanya.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/31/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300