Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La fàbrica Solvay de Blanes celebra els 50 anys de vida


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/03/2017 11:26:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa fàbrica Solvay de Blanes celebra els 50 anys de vida

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la directora de l’empresa, Sílvia López, van encapçalar l’acte acollit a les instal·lacions construïdes el 1967 com una ampliació de l’antiga SAFA

Durant el passat mes d’octubre Blanes va celebrar una destacada efemèride vinculada a la seva històrica econòmica: els 50 anys de la fàbrica Solvay en aquest municipi, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la directora de la factoria, Sílvia López, així com els llavors responsables de les àrees de Medi Ambient i Promoció de la Ciutat, Juanjo Navarro i Dafne Galvany, respectivament.


Acte celebració 50 anys Solvay Blanes - Fotografies: Solvay Blanes
Aquest primer mig segle de vida es refereix a la construcció de la factoria on es treballa actualment, que es va posar en marxa el 1967 com una ampliació de l’antiga SAFA, Sociedad Anónima de Fibras Artificiales. L’anomenada fàbrica nova va començar a funcionar fabricant polièster i nylon en la planta de polimerització. L’empresa Solvay va adquirir el 100% de les instal·lacions l’any 2013, per això des de llavors i en l’actualitat la part nova de SAFA ha passat a dur aquest nom.

Efemèride compartida amb Blanes

Durant els parlaments oficials que van centrar la part més institucional de l’acte, l’alcalde Miquel Lupiáñez va destacar el lligam històric que sempre hi ha hagut entre SAFA i la població, no tan sols per la gran quantitat de ciutadans de Blanes que hi van treballar: “És indiscutible que estem parlant d’una empresa que no tan sols va ajudar des dels seus inicis al creixement econòmic de la vila, sinó que també ha contribuït a dibuixar i configurar el perfil social que caracteritza el nostre municipi”.


Per la seva banda, la directora de Solvay va agrair especialment la presència dels representants municipals, tant de l’alcalde com dels regidors i regidores amb responsabilitats municipals. En aquest sentit, Sílvia López va remarcar: “Blanes i la fàbrica Solvay hem construït 50 anys d’història comuna, de la qual ens en sentim tots i totes molt orgulloses. Esperem seguir compartint vivències i èxits tant en el present com en el futur”.


L’acte celebratiu va comptar amb l’assistència d’una gran quantitat de treballadors i treballadores acompanyats de les seves famílies, així com de jubilats. Els assistents van fer una visita guiada amb diversos grups per les instal·lacions, de manera que van poder conèixer de primera mà on treballen els seus familiars.


Fundada pels germans Ernest i Alfred Solvay l’any 1863, Solvay és una companyia química global de múltiples especialitats. Té una gran presència històrica a Europa i la seva seu central és a Brussel·les i compta amb 27.000 treballadors i treballadores a 58 països. Les vendes netes van ser de 10.900 milions d’euros l’any 2016, i actualment la fàbrica de Blanes compta amb 81 empleats i ocupa una superfície de més de 62.000 m2. Entre els reptes de futur, Solvay Blanes aposta per mantenir un equip sòlid i inclusiu basat en la diversitat i el relleu generacional, el canvi tecnològic en el transport i digitalització, així com en l’especialització.Data de realització: 11/03/2017 | Data de la darrera actualització: 11/03/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300