Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit del 1er Taller de Suquet de Peix a l’estil mariner a les Jornades Gastronòmiques de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/03/2017 12:22:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit del 1er Taller de Suquet de Peix a l’estil mariner a les Jornades Gastronòmiques de Blanes

Han participat 16 persones disposades a aprendre els secrets d’aquesta modalitat de cuina típicament marinera, que admet tantes varietats i inspiracions com tipus de peix hi ha a la mar

Una de les principals novetats que han inclòs enguany les Jornades Gastronòmiques del Mes del Suquet de Peix de Blanes –que han tingut lloc en aquesta localitat de la Costa Brava durant tot l’octubre- ha estat un taller de cuina que va tenir lloc el passat cap de setmana. Allotjat a l’Aula Gastronòmica Grenyal, l’experiència ha resultat ser tot un èxit, comptant amb la participació de 16 persones.


Alumnes del Taller de Suquet de Peix,
amb la directora d'Aula Grenyal, Roser Vall·Llosada
Durant tres hores, neòfits i entesos en la matèria van aprendre a fer suquet de peix de la mà del xef especialitzat en cuina marinera Víctor Ollé, que els va ensenyar els secrets que han de tenir en compte per elaborar aquest plat. Abans, però, els va donar la benvinguda la directora d’Aula Grenyal, Roser Vall·Llosada, qui va encoratjar tots els aprenents a endinsar-se en un dels passatges gastronòmics més agraïts de la cuina marinera.

El xef de cuina Víctor Ollé va destacar que el secret per fer el millor suquet de peix són en realitat tres ingredients bàsics: el peix que es triï per a la ocasió, patata, i un bon sofregit. I és que en realitat el suquet de peix té tantes varietats com tipus de peix hi ha a la mar. Una de les que es va ensenyar als participants en el taller va ser el Suquet de Gall de Sant Pere, la mateixa recepta que s’ha recollit enguany als díptics promocionals de les Jornades Gastronòmiques del Mes del Suquet de Peix.


El xef de cuina Víctor Ollé durant el Taller del Suquet de Peix
El suquet de peix té el seu origen als pobles mariners catalans on, quan els pescadors acabaven la jornada de feinejar, encara a la barca, preparaven el seu menjar amb el peix que s’havia trencat una mica, que els costaria de vendre o bé del qual n’havien pescat molta quantitat. Aquell aliment quotidià, convertit avui dia en un plat de festa, té la peculiaritat que cadascú dels qui el prepara li poc donar el seu toc personal.

D’aquesta manera, amb una mateixa recepta, es poden fer suquets amb gustos diferents. Com no podia ser d’una altra manera, un cop els aprenents van haver seguit tots els passos per fer un bon suquet de peix, va arribar el moment de degustar-lo còmodament asseguts al menjador del taller d’Aula Grenyal. Això si, acompanyats d’un bon vi de Blanes.

Vocació per la cuina marinera i els productes de proximitat

Amb la celebració del ‘Mes del Suquet de Peix’, l’Ajuntament de Blanes ha tancat el tercet de Jornades Gastronòmiques dedicades als fruits de la mar. Així, a l’abril es va fer per primera vegada el ‘Mes del Peix Blau’, seguit al maig pel ‘Mes de la Gamba’. De totes tres jornades mensuals, la més veterana és precisament la dedicada al ‘Suquet de Peix’, que enguany hagués arribat a la seva desena edició.


Han participat un total de 15 restaurants en el ‘Mes del Suquet de peix’, amb menús que anaven des dels 28€ el més barat fins els 52 € el més car. Properament està previst fer balanç tant d’aquestes jornades com de les dues anteriors celebrades abans de l’estiu. Aquest 2017 ha estat la primera vegada que s’ha potenciat la cuina marinera amb tres jornades temàtiques: peix blau, gamba i suquet de peix.Data de realització: 11/03/2017 | Data de la darrera actualització: 11/03/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300