Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CDR de Blanes se sumarà dimecres a l’aturada de país per exigir la llibertat dels presos polítics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2017 08:17:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEl CDR de Blanes se sumarà dimecres a l’aturada de país per exigir la llibertat dels presos polítics

Avui s’ha fet una nova concentració davant l’ajuntament, una acció que a partir d’ara es passarà a fer cada divendres a les 8 del vespre, i des del CDR s’han proposat altres mobilitzacions

Aquest dilluns al vespre s’ha tornat a fer una nova concentració i cassolada al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes. A partir d’ara, aquesta mateixa acció es passarà a fer amb caràcter setmanal cada divendres canviant l’horari perquè passi a fer-se a les 8 del vespre amb el mateix objectiu; exigir la llibertat dels presos polítics. És a dir; dels consellers del govern empresonats des del passat dijous i dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural, Sànchez i Cuixart, empresonats des d’avui fa tres setmanes.


La mobilització d’aquest dilluns ha inclòs una manifestació amb un recorregut pels carrers del centre de la vila acompanyada d’una cassolada, el toc de xiulets i els crits de diverses consignes. Encapçalava el recorregut una pancarta amb un únic lema: Llibertat Presos Polítics. Finalment, l’acció s’ha tancat retornant davant la façana principal del consistori, on s’ha cantat Els Segadors.


Després de tres concentracions i cassolades que es van fer consecutivament els passats dijous, divendres i dissabte, ahir diumenge es va convocar una assemblea oberta del Comitè de Defensa de la República (CDR) per proposar quines accions es durien a terme properament i, en especial, aquesta setmana. La jornada es va completar amb una enganxada massiva de cartells reivindicatius.

Recolzament de Blanes a l’’aturada del país’ del dimecres, 8 de novembre

Una de les accions que es va acordar tirar endavant va ser recolzar l’’aturada de país’ plantejada per aquest proper dimecres, 8 de novembre. D’aquesta manera, es sumaran a la crida a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC pel mateix dia i esperen repetir els èxits de mobilització del passat 3 d’octubre, quan a Blanes es van fer dues manifestacions i una concentració especialment emotiva per la gran quantitat de ciutadans que van participar-hi.


A dos dies per la mobilització, no s’han concretat quin tipus d’accions s’emprendran, si bé una de les que sembla que compta amb més recolzament és fer talls de carretera, de la mateixa manera que ja es va fer en l’aturada del 3 d’octubre. En l’assemblea oberta de diumenge també es va parlar de dues altres qüestions que impliquen sumar-se a sengles mobilitzacions fora de Blanes.


D’una banda, s’han organitzat autocars per assistir dissabte vinent, 11 de novembre -11/11- a la manifestació que es farà a Barcelona, a les 17 h. Se sortirà a les 2 del migdia des de l’Estació d’Autobusos de La Plantera, i la venda de tiquets al preu de 7 €/persona ja s’està fent al Casal La Cooperativa del Carrer Muralla, així com a Papereria Bitlloch, al Carrer Nou. També ha aixecat força interès la proposta de l’ANC i Òmnium d’anar fins a Brussel·les a donar suport al govern a l’exili, en una mobilització que previsiblement podria tenir lloc a principis de desembre.Data de realització: 11/06/2017 | Data de la darrera actualització: 11/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300