Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza una vintena d’activitats amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la Violència Masclista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2017 12:22:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Violència de Gènere - LlaçBlanes organitza una vintena d’activitats amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Els actes culminaran el diumenge 26 de novembre amb una concentració durant la qual es llegiran diversos manifestos per reivindicar la necessitat d’eliminar la violència envers les dones

L’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de diverses entitats del municipi, ha organitzat una vintena d’activitats aquest mes de novembre amb motiu del 25-N, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. El principal gruix d’activitats tindrà lloc durant aquestes dues setmanes, del 14 al 26 de novembre, tot i que a principis de mes n’hi ha algunes que ja s’han celebrat.


Concentració amb motiu Dia Internacional contra la Violència Masclista 2016
El departament de Polítiques d’Igualtat del consistori s’ha encarregat de coordinar les diferents activitats de manera transversal amb el SIAD i les entitats del municipi vinculades amb l’àmbit de la dona. Es tracta de fer una campanya de rebuig social a la violència contra les dones per conscienciar la població per prevenir tota forma de violència, especialment la que es produeix contra les dones.

Entre les entitats implicades en l’organtizació de les activitats s’hi compten la Plataforma de Dones, el Col·lectiu Dona Terra, l’Associació de Dones Emprenedores, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes i l’Assemblea Antipatriarcal Sa Pedra Foguera. També donen suport la Biblioteca Comarcal, el Centre Cívic de Can Borell, el Casal La Cooperativa i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.

Acte central el 26 de novembre i altres activitats al programa

El cicle commemoratiu culminarà el diumenge 26 de novembre a la 1 del migdia, amb un acte que tindrà lloc al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes. Tal com ha vingut sent habitual aquests darrers anys, es convocarà una concentració durant la qual es farà la lectura de diversos manifestos per reivindicar que s’elimini la violència envers les dones.


Cronològicament, el primer acte destacat del programa tindrà lloc aquest proper dimarts 14 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda a la Biblioteca Comarcal. Serà llavors quan es presentarà l’Agenda Llatinoamericana 2018, que enguany anirà a càrrec de Jordi Planas, de la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana. També participaran la tècnica d’Igualtat, Laura Tejada; la coordinadora del SIAD –Servei d’Informació i Atenció a la Dona-, Montse Romera; i Mònica Aldegunde, coach i formadora.

L’endemà dimecres al mateix lloc i hora, Laura Tejada i Montse Romera encapçalaran un taller sobre desigualtats, i el proper dilluns 20 de novembre a ¾ de 7 del vespre, el Teatre del Centre Cívic de Can Borell de Blanes allotjarà la representació del monòleg Ismene, interpretat per Fina Rius Reverter, i dirigit per Imma Colomer. D’altra banda, el dimecres 22 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcla, tindrà lloc un segon taller amb Laura Tejada i Montse Romera presentat amb el títol Això és violència?

Altres activitats durant aquests dies

El cicle d’activitats va començar el passat 3 de novembre amb la posada en marxa de l’exposició Sentiments, que s’allotjarà fins el 30 de novembre al Centre Cívic de Can Borell. Els dies 6, 20 i 21 de novembre s’han programat sengles tallers sobre Wordpress, Diseny Gràfic i Telar i Mandales Teixits respectivament que es faran al Casal La Cooperativa, organitzats per l’Associació de Dones Artesanes de Blanes. La mateixa entitat també tindrà cura del taller sobre Dansa i Arteràpia que es farà a les 6 de la tarda a l’Escola de Dansa Daina, al barri de Mas Enlaire.


Paral·lelament, els dies 17 i 23 de novembre de 18 a 20 h la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal allotjarà les dues darreres sessions de l’experiència Zapatos Rojos, una instal·lació dart públic d’Elina Chauvet, organitzat per l’Associació de Dones Artesanes de Blanes amb el suport de la Biblioteca Comarcal i l’Ajuntament de Blanes. Formant part d’aquesta mateixa experiència, el dissabte 25 de novembre es farà una acte poètic de sensibilització sobre el feminicidi de 10 a 18 h al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics.


Per la seva banda, el Col·lectiu Dona Terra ha organitzat quatre activitats que tindran lloc els dies 15, 18, 21 i 26 de novembre principalment a la seva seu, al Carrer Or número 2-Bis. El punt d’arrencada serà el dimecres dia 15, amb la cinquena edició del programa Empodera’t, seguit el dissabte a les 4 de la tarda pel taller Re-enamorar-te, a càrrec de Daniela Violi. Per últim, el diumenge 26 de novembre hi haurà una Jornada de Portes Obertes amb tallers oberts de 10 a 20 h, així com una Fira Vintage amb artesania de segona mà.


Abans, el dimarts dia 21, el Col·lectiu Dona Terra també ha organitzat la presentació del llibre Obsérvate y escucha, que anirà a càrrec de l’autora del treball, Leonor Martín. Aquesta activitat es farà a les 7 de la tarda, i serà l’única que no s’emplaçarà a la seu de l’entitat, ja que tindrà lloc a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal.

Per últim, el dissabte 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència Masclista, encara cap apuntar una altra activitat. L’Assemblea Antipatriarcal Sa Pedra Foguera de l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge allotjarà a 2/4 de 8 del vespre una performance sobre la violència masclista que es presenta sota el títol Red, i que anirà a càrrec de l’actriu blanenca Maria Sola.Data de realització: 11/13/2017 | Data de la darrera actualització: 11/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300