Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació al Taller de Prevenció sobre Violència Masclista amb motiu del 25-N


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/23/2017 12:32:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació al Taller de Prevenció sobre Violència Masclista amb motiu del 25-N

El cicle del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones culminarà diumenge amb l’acte central, que inclourà una concentració i la lectura de manifestos

El cicle d’activitats organitzades a Blanes amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones que s’escau el 25 de novembre va incloure el vespre d’aquest passat dimecres un interessant taller pràctic presentat sota un interrogant: Això és violència?. Dinamitzat per Laura Tejada Recuero, del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, i Montserrat Romera i Sabio, del SIAD de Blanes, el taller es va allotjar a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, i va ser un èxit de públic.


Taller sobre Violència de Gènere
L’objectiu de l’activitat era fomentar el coneixement i la identificació dels tipus i fases de la violència masclista, així com ajudar a desfer els mites de l’amor romàntic amb què de vegades es confonen actituds que en realitat són un símptoma que la dona està patint violència masclista. Són actituds que la societat perdurant al llarg del temps i que, malauradament, encara continuen ben vives.

Perquè el nombrós públic assistent pogués entrar en matèria, se’ls va lliurar un llistat amb 25 descripcions, on havien d’assenyalar les que des del seu punt de vista descrivien el què consideraven que és una relació de parella ideal. Aquí és on s’havia de tenir en compte especialment la confusió que sol haver entre violència i amor romàntic: quan un membre de la parella no deixa sortir l’altra, i sempre l’acompanya a tots els llocs ‘per protecció’ en realitat el què està fent és controlar.


En primer terme, d'esquerra a dreta, Montse Romera i Laura Tejada,
dinamitzadores del taller
Al llarg del taller, Laura Tejada i Montserrat Romera van anar conduint els participants a través dels principals conceptes a tenir en compte en un tema que sembla no tenir aturador. També es van plantejar qüestions com ara què és i quines conseqüències té la violència social, quina violència fa més mal o es considera més important, o bé quin tipus de violència sol començar abans.

L’objectiu de les dues dinamitzadores va ser contribuir a què el públic reflexionés sobre els conceptes que se’ls van anar explicant al llarg del taller amb l’ajut d’un power point. Sobretot per ajudar a trencar les idees preconcebudes, actituds que s’han anat transmetent de generació en generació i que faciliten la violència masclista dins la parella.

Darrers actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista

Després que s’ha celebrat aquest taller, les properes activitats incloses al cicle tindran lloc el proper cap de setmana. Dissabte l’Associació de Dones Artesanes de Blanes, amb la col·laboració de l’artista Elina Chauvet, realitzarà una performance al Passeig de Mar. Presentada sota el títol Zapatos Rojos, l’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre una situació de violència envers les dones, nenes i joves que segueixen desapareixent a Mèxic.


A partir de les 10 del matí es col·locaran sobre el Passeig de Mar les sabates que s’han estat pintant de vermell durant els darrers mesos, en una instal·lació que es completarà amb un estand informatiu. L’activitat s’allargarà fins les sis de la tarda, i culmina un treball previ que s’ha allotjat a la Biblioteca Comarcal. D’altra banda, el mateix dissabte a 2/4 de 8 del vespre l’actriu blanenca Maria Sola farà una performance sobre les violències masclistes a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.

Finalment, l’acte central i més institucional del cicle 25-N amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones tindrà lloc diumenge vinent, 26 de novembre, a la 1 del migdia. S’emplaçarà al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, on hi haurà una concentració i la lectura de diversos manifestos.


Per la seva banda, l’associació Dona Terra ha organitzat dissabte a les 4 de la tarda el taller Re-enamorarte, a càrrec de Daniela Violi, i diumenge una Jornada de Portes Obertes i Tallers Oberts, així com una Fira Vintage amb artesania de 2a mà a benefici del programa Empodera’t. Les activitats del diumenge es faran des de les 10 del matí i fins les 8 del vespre, i totes elles tindran lloc al local social de l’entitat, al Carrer de l’Or 2-Bis.
Data de realització: 11/23/2017 | Data de la darrera actualització: 11/23/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300