Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Brot de Legionel·losi detectat a Blanes ha afectat 19 persones, dues de les quals van morir


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2017 10:21:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Brot de Legionel·losi detectat a Blanes ha afectat 19 persones, dues de les quals van morir

Segons el darrer comunicat de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), els 17 afectats restants ja han rebut l’alta mèdica

El darrer comunicat fet públic la tarda d’aquest passat dijous per l’ASPCAT (Agència de Salut Pública de Catalunya) informa que el brot de legionel·losi detectat a Blanes a mitjans del passat mes d’octubre ha afectat 19 persones, dues de les quals van morir, mentre que la resta ja han rebut l’alta mèdica. Cinc de les persones afectades van ser notificades per la xarxa de vigilància epidemiològica europea perquè van iniciar els símptomes quan ja eren de tornada al seu país. L’últim cas que s’ha detectat data del 30 d’octubre, gairebé fa un mes.

Fins el moment, s’han investigat 37 instal·lacions d’alt risc –torres de refrigeració i instal·lacions d’aigua calenta amb retorn-, de les quals se n’han pres 78 mostres. El comunicat també explica que, de manera conjunta amb l’Ajuntament de Blanes, s’han investigat 16 instal·lacions de baix risc: fonts ornamentals, regs per aspersió, vehicles de neteja urbana i instal·lacions d’aigua sense retorn. De totes elles se n’han analitzat 25 mostres.

D’altra banda, s’han dictat les accions pertinents de neteja i desinfecció i s’està fent un seguiment analític sobre com evolucionen aquestes instal·lacions com a mesura preventiva. En es estudis moleculars que permeten comparar les soques ambientals i humanes s’ha observat una concordança entre una de les instal·lacions d’alt risc i cinc dels casos del brot.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han iniciat les actuacions administratives pertinents per determinar les responsabilitats derivades d’aquest brot. Els afectats es van infectar abans de començar les actuacions de control, i la investigació segueix en curs per establir si els casos que s’estan estudiant en la indagació del brot s’han donat per exposició a un únic origen o no.

Per últim, en el comunicat s’hi inclou informació útil per a la ciutadania:

    § La legionel·losi no es transmet d’una persona a l’altra.
    § Es tracta d’una malaltia que es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols
    § Les persones que tenen més risc són les que fumen, les que pateixen malalties cròniques que afectin el sistema immunitari i les d’edat avançada.
    § Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
    § També es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.
Data de realització: 11/24/2017 | Data de la darrera actualització: 11/24/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300