Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El grup ‘El Mirall’ de Blanes estrena aquest cap de setmana ‘Oceans’, la seva primera incursió en el Teatre-Dansa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/27/2017 01:16:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl grup ‘El Mirall’ de Blanes estrena aquest cap de setmana ‘Oceans’, la seva primera incursió en el Teatre-Dansa

Dirigida per l’autor i director Ferran Joanmiquel, la música és un fil conductor, mentre que el cos dels actors –la majoria sense experiència en dansa- fila un relat explosiu i reflexiu alhora

El Teatre de Blanes acollirà el primer cap de setmana de desembre l’estrena del darrer muntatge d’’El Mirall’, el veterà grup de teatre amateur de Blanes que va inaugurar la darrera edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) d’aquest any. En aquesta ocasió, la nova proposta del grup engendrat fa més de 30 anys per Pep Alum, significa haver superat un nou repte, una nova superació en el món de les arts.


Assaig 'Oceans', la primera incursió en el Teatre-Dansa
del grup El Mirall que s'estrena el 2 i 3 de desembre al Teatre de Blanes
Es tracta del muntatge ‘Oceans’, dirigit pel dramaturg i ballarí Ferran Joanmiquel, professor de la prestigiosa escola d’art dramàtic gironina ‘El Galliner’. En realitat, és més una creació col·lectiva en plena evolució durant 10 mesos, un nou repte pels actors i actrius del grup blanenc, cap d’ells sense experiència prèvia en el món de la dansa.

El cos humà i la vida com un reflex del fluir de l’oceà

De fet, és la primera incursió d’’El Mirall’ en el Teatre-Dansa, impulsada per Ferran Joanmiquel, que explica: “Quan en Pep Alum em va trucar per proposar-me fer una obra de Teatre Dansa amb els d’El Mirall de seguida vaig pensar que podia ser un repte interessant, i més perquè de fet ja tenia una idea que em voltava pel cap”. Aquesta idea es basava en les paraules del músic Luther Adams.


El compositor nord-americà deia: “La vida en aquest planeta va emergir del mar, i a mesura que el gel polar es desfà i el nivell del mar puja, els éssers humans ens trobem davant la perspectiva que, un cop més, tornarem a ser literalment oceà”. A aquesta idea com a base d’’Oceans’ se li han sumat les influències dels espectacles de Pina Bausch, Philippe Genty, DV8 o Marta Carrasco, així com el principi de la pel·lícula La grande belezza, de Paolo Sorrentino.

Tot aquest bagatge l’ha utilitzat Ferran Joanmiquel per buscar material i construir un relat explosiu però reflexiu alhora. El procés que ha seguit amb els actors i actrius d’El Mirall -reconvertits en ballarins-intèrprets- ha estat engrescador per a tothom, aconseguint finalment construir una barreja de llenguatges escènics diversos on l’atreviment ha estat constant.


Segons Joanmiquel, “des d’un bon principi vaig tenir clar que havia de treballar amb ells i per a ells, en el sentit que no podia plantejar-me fer alguna cosa que estigués fora del seu abast tècnic. Els moviments que fan són autèntica i genuïns, perquè són seus, han sortit d’ells”. Com sol passar en la gran majoria de muntatges d’El Mirall, ha acabat esdevenint en un divertimento: “Crec que ‘Oceans’ conclou el director- ha estat també un descobriment per a ells, perquè molts han descobert una manera de relacionar-se amb el seu propi cos expressiu que potser ni intuïen. Que ens hom hem passat molt bé, vaja!”.

Una reflexió i una crítica a l’actual esclavatge tecnològic en clau festiva

Prenent les paraules de l’autor i director de l’obra, ‘Oceans’ és una festa, una foguera de vanitats com diria Milan Kundera. Un ball de màscares on tots els personatges -13 dones i 3 homes- pretenen ser algú que en realitat no són. Per això, quan cau la màscara es destapa el buit, la solitud, el desig i la ràbia. Va més enllà de qualsevol convenció social i és aleshores quan els personatges es mostren tal com són: brutals i alhora vulnerables; tendres però també inquietants.


És una celebració salvatge on aparença i realitat conformen la paradoxa de l’època en què vivim: l’era dels likes i les selfies, d’informar a tothora si estem reunits amb els amics o anem a comprar el pa com si ens hi anés la vida... I, mentrestant, el planeta es va transformant, el gel polar es fon de mica en mica i tornem a l’origen, a ser aigua, oceà.

L’elenc d’actors i actrius està format per Carme Rodríguez, Mireia Micàs, Xavier Puigdemont, Roser Gelabert, Eva Ariza, Anna González, Sílvia Soligué, Gemma Calatayud, Paula Tomé, Lali Barti, Esther Bordallo, Albert Torra, Cristina Pérez, David de la Fuente i Cristina Abian. La il·luminació va a càrrec de Carlos González i Ferran Joanmiquel, que també té cura del so juntament amb Kore Velasco.


La creació de coreografies, vestuari, atrezzo i espai escènic, així com la producció, és a càrrec d’El Mirall, i es compta amb el suport tècnic de l’empresa Audioselva. En el capítol d’agraïments, el grup no es vol oblidar de Ferran Gràcia, Xavier Màrquez, l’Ajuntament de Blanes i Nova Ràdio Lloret.

‘Oceans’ s’estrenarà al Teatre de Blanes el proper dissabte 2 de desembre a les 9 de la nit, i es tornarà a oferir l’endemà diumenge dia 3, en aquest cas a les 7 de la tarda, i el preu de l’entrada és de 10 €.Data de realització: 11/27/2017 | Data de la darrera actualització: 11/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300