Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’’Astral’, el vaixell de l’ONG ‘Proactiva Open Arms’, ja és al Port de Blanes, on estarà ancorat fins dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2017 11:22:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’’Astral’, el vaixell de l’ONG ‘Proactiva Open Arms’, ja és al Port de Blanes, on estarà ancorat fins dissabte

Amb la seva arribada al port blanenc, l’embarcació inicia la seva singladura per aigües gironines amb l’objectiu de continuar amb la seva campanya de conscienciació amb escolars i ciutadans

Fins el proper dissabte 2 de desembre estarà ancorat a Blanes l’’Astral’, el vaixell insígnia que l’ONG ‘Proactiva Open Arms’ utilitza en les seves accions de rescat al Mediterrani. El vaixell va arribar a aigües blanenques diumenge a la tarda, i l’endemà dilluns ja van començar les visites tant d’escolars com de la ciutadania en general. L’horari per fer-ho és des de les 10 del matí fins les 13 h del migdia, i des de 2/4 de 5 de la tarda fins les 20 h del vespre, i l’indret on està situat és a l’espigó del Club Vela Blanes on atraquen els creuers.


El vaixell 'Astral', de Proactiva Open Arms, ancorat al port de Blanes
Una de les visites que va rebre l’’Astral’ durant el matí d’aquest passat dilluns va ser la de diversos alumnes de l’Institut S’Agulla que, acompanyats per membres de la tripulació, van poder conèixer de primera mà les tasques de rescat, salvament i socors que du a terme ‘Proactiva Open Arms’. I és que l’objectiu de l’ONG al iniciar el passat 1 de novembre la seva singladura pel litoral català és desenvolupar una campanya destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària i a la ciutadania sobre la crisi humanitària que s’està vivint al Mediterrani.


La major part de les preguntes que van fer els escolars estaven precisament relacionades amb l’operatiu que es posa en marxa per rescatar les persones que fugen de la guerra i situacions extremes per poder arribar fins Europa. La tripulació va explicar-los que habitualment, a causa de l’estrès emocional que significa treballar diàriament en els rescats, es canvia d’equip cada 15 dies o cada mes com a màxim.

Una situació que genera tristesa, frustració i ràbia, però també admiració

Així, un dels tripulants confessava als escolars: “És inevitable que les situacions amb què ens trobem generi tristesa, frustració i ràbia a l’hora. Alhora, però, també sentim admiració pels refugiats que es juguen la vida a la recerca d’un món millor. S’ha de tenir molta resistència i molta força de voluntat per poder superar les dures condicions que significa travessar molts de kilòmetres des dels seus llocs d’origen”. En aquest darrer sentit, també van ser molt explícits a l’hora de parlar sobre les màfies que solen cobrar entre 600 € i 700 € per persona per pujar-los en vaixells inestables i insegurs, gent sense escrúpols que fa negoci amb la vida de milers de persones.


Els joves també es van interessar per tenir més detalls concrets sobre el vaixell. Va ser així com van saber que originàriament l’’Astral’ era una embarcació de luxe que va ser readaptada per rescatar persones. De manera habitual hi ha un total d’11 tripulants, i solen rescatar una mitjana de 240 persones per viatge, tot i que hi ha hagut operacions en què n’hi havia més del doble. En total, l’ONG compta amb 250 voluntaris professionals en una iniciativa que vol canviar la visió actual que es té sobre els moviments migratoris.


Quan arriba l’hivern l’’Astral’ no és operatiu, i per això s’ha aprofitat aquesta circumstància per posar en marxa la campanya de conscienciació que es va iniciar al port de l’Ametlla de Mar l’1 de novembre, i que ha continuat els següents dies a Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Vilanova i la Geltrú i Arenys de Mar. Després que el proper cap de setmana marxi de Blanes, el periple continuarà a Palamós i Roses, i finalitzarà a Mallorca, on hi arribarà el 18 de desembre.
Data de realització: 11/28/2017 | Data de la darrera actualització: 11/28/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300