Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’ha omplert un any més de ciència amb el CEAB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2017 02:20:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes s’ha omplert un any més de ciència amb el CEAB

Més de 300 persones han visitat el Centre d’Estudis Avançats de Blanes amb motiu de la Setmana de la Ciència 2017, amb veïns de Blanes, Malgrat, Tordera, Palafolls, Lloret i Pineda

Un any més el Centre d’Estudis Avançats de Blanes ha tornat a obrir les seves portes els dies 15 i 16 de novembre amb motiu de la ‘Setmana de la Ciència’ per rebre a totes aquelles persones interessades en la ciència que es fa al CEAB. En total, hi ha hagut una afluència de més de 330 persones de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls, Lloret de Mar i Pineda de Mar.


'Setmana de la Ciència' al CEAB 2017 - Fotografies: CEAB
Aprofitant l’exposició ‘La platja de Blanes i el Delta de la Tordera: passat, present i futur’ s’han diversificat les activitats habituals amb l’opció de visitar la mostra del 2 al 30 de novembre al vestíbul de la Biblioteca Comarcal. Així ha estat, fruit de la col·laboració entre el CEAB i l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes. Les visites guiades a l’exposició han anat dirigides als alumnes del cicle superior de primària i de 1er de la ESO vinguts de diversos centres educatius de la vila.

L’objectiu del CEAB ha estat fer arribar als més joves un tema tant proper i actual com és la problemàtica de la platja de S’Abanell i, sobretot, la situació al Delta de la Tordera. Des del centre d’investigació s’ha remarcat que els ha fet especial il·lusió l’activitat conjunta que es va fer amb alumnes del Batxillerat de Ciències de la Terra dels tres instituts de Blanes (S’Agulla, Serrallarga i Sa Palomera).


Durant els dies de visita al centre, els investigadors i els científics van proposar als estudiants que veiessin tot el que implica la recerca científica. Perquè se’n fessin una idea més fidedigna, els van mostrar el procés que segueixen: des de la recollida de mostres fins l’arribada a les conclusions i la seva difusió, passant per les anàlisis de les mostres i el mateix centre amb el tractament que se’n fa de les dades obtingudes. Una vegada més l’èxit d’aquestes ‘Jornades de Portes Obertes’ han convençut als científics del CEAB sobre la necessitat de seguir fent difusió de la feina que s’hi fa, ajudant a promoure les vocacions científiques entre els més joves.

D’altra banda, els alumnes també van fer una visita més tècnica a la Biblioteca Comarcal, on van conèixer les eines d’estudi que utilitzen els científics, seguit d’un debat sobre els diferents àmbits que ja havien tractat prèviament. Associada a l’exposició també es va organitzar una interessant conferència conjunta d’Aitor Roger, tècnic de l’Arxiu Municipal, i Enric Sagristà, del CEAB. La xerrada va tractar sobre diversos aspectes com ara la història comuna que existeix entre la platja de S’Abanell i la pròpia vida dels vilatans, així com sobre l’evolució que hi ha hagut de la comunitat al seu voltant.Data de realització: 11/28/2017 | Data de la darrera actualització: 11/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300