Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes encendrà divendres els llums de Nadal i ja ha començat el muntatge del Pessebre Monumental


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2017 01:22:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes encendrà divendres els llums de Nadal i ja ha començat el muntatge del Pessebre Monumental

La il·luminació nadalenca lluirà arreu del municipi a partir de l’1 de desembre, mentre que el vespre del dia 5 s’inaugurarà el pessebre confeccionat per alumnes de l’Institut Serrallarga

El proper divendres, coincidint amb el primer dia del mes de desembre, Blanes viurà l’encesa dels llums de Nadal en diversos carrers d’arreu del municipi. Tot i que alguns impacients ja voldrien veure’ls lluir des de fa dies i reclamaven que aquesta vegada anaven amb retard, el cert és que l’any passat la il·luminació nadalenca es va posar en marxa a Blanes el divendres 2 de desembre, és a dir: pels volts de les mateixes dates que aquest 2017.


Il·luminació Nadal 2016-2017
L’Ajuntament de Blanes es farà càrrec del lloguer, instal·lació i retirada de la il·luminació que hi haurà arreu de la vila, que significa un cost de prop de 22.000 €, així com del consum elèctric, que sol voltar poc més de 1.200 € cada període nadalenc. Els arcs de llum, dibuixats amb làmpades led de baix consum, s’encendran des de l’1 de desembre fins el 7 de gener, i l’horari en què es podran gaudir serà des de 2/4 de 6 de la tarda fins les 10 de la nit.

Aquest Nadal la il·luminació lluirà en 10 vials de Blanes: Carrer Ample, Carrer Muralla, Passeig de Dintre, Carrer Mercaders, Raval Sud, Carrer Jaume Ferrer, el tram sud del Carrer Anselm Clavé, l’Avinguda Catalunya, l’Avinguda dels Pavos, i el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra. Paral·lelament, els operaris de les Brigades Municipals també hauran enllestit la instal·lació dels rètols lluminosos desitjant ‘Bones Festes’, que lluiran en 11 punts d’arreu de la vila perquè arribin a tots els barris.


D’altra banda, per completar la ornamentació nadalenca, també s’instal·larà un altre element molt típic d’aquestes dates. Per segona edició consecutiva, hi haurà la ornamentació lumínica que l’any passat va ser tota una sensació entre blanencs i visitants: un arbre de Nadal de sis metres d’alçada que estarà situat a la Plaça d’Espanya, a tocar del Pessebre Monumental.

Pessebre Monumental dedicat a l’antiga muralla de Blanes

Si la il·luminació nadalenca dels carrers es podrà començar a veure el proper divendres, per gaudir del tradicional Pessebre Monumental caldrà esperar tan sols un parell de dies. Aquesta setmana ha començat el muntatge, que s’inaugurarà la tarda-vespre del proper dimarts 5 de desembre. Una vegada més s’han encarregat de dissenyar-lo els alumnes de l’Institut Serrallarga, que han reproduït una part de l’antiga muralla de Blanes, amb els costums i la cultura que les envoltava.


Muntatge Pessebre Monumental Nadal 2017-2018
També es recupera el comerç que imperava llavors i, en especial, la venda de peix que es feia a la Plaça Verge Maria, un mercat conegut com Es Portal, caracteritzat per les arcades que encara avui dia són visibles, ja que formen part del popular i conegut Bar Rafel que hi ha en aquest indret. Per a la confecció del Pessebre Monumental s’ha comptat amb el suport de l’Agrupació Pessebrista de Blanes i les Brigades Municipals, que contribueixen a fer que la instal·lació sigui encara més lluïda.


Com és tradicional, el pessebre es complementarà amb uns plafons explicatius confeccionats amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, que contextualitza el moment històric aportant informació d’interès. Coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental instal·lat al Passeig de Dintre, a tocar de l’edifici consistorial, també es posarà en marxa la il·luminació nadalenca que decora la façana de l’Ajuntament de Blanes.
Data de realització: 11/29/2017 | Data de la darrera actualització: 12/05/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300