Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes celebra aquest dijous 30 de novembre el ple per escollir el nou alcalde


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2017 10:28:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes celebra aquest dijous 30 de novembre el ple per escollir el nou alcalde

La sessió extraordinària s’ha convocat a les sis de la tarda a la Sala de Plens, i anirà seguida pel ple municipal ordinari del mes de novembre, amb 18 punts a l’ordre del dia

Aquest dijous 30 de novembre l’Ajuntament de Blanes ha convocat a les sis de la tarda un ple extraordinari que inclou com a punt més destacat a l’ordre del dia l’elecció del nou alcalde. Abans, hauran pres possessió del seu càrrec els dos nous regidors del consistori que s’hi incorporen en substitució de Jaume Pujadas i Miquel Lupiáñez: Laia Buixeda per la CUP i Jordi Blai Vinaixa pel PSC, respectivament.


Ple Ordinari 26 d'octubre
El candidat proposat pel PSC a l’alcaldia de Blanes és Mario Ros, qui passaria a substituir l’ex alcalde i anterior company de grup municipal, Miquel Lupiáñez, que va renunciar al seu càrrec en el ple del passat 17 de novembre després de donar-se de baixa del partit. Des de llavors, s’ha especulat molt respecte la possibilitat que la suma de diverses forces polítiques pogués facilitar que el cap de llista d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, assolís l’alcaldia.

Aquest darrer extrem, però, no s’ha confirmat públicament. Per ser investit com a nou alcalde, Salmeron necessita sumar 11 vots, mentre que Mario Ros tan sols necessita el recolzament del seu partit, ja que va ser la força més votada en les eleccions municipals del 2015.

Sessió ordinària del mes de novembre a les set de la tarda

Després del ple extraordinari, el nou alcalde encapçalarà la sessió ordinària corresponent al mes de novembre convocada el mateix dijous 30 de novembre, i que tindrà lloc a la seva hora habitual: les set de la tarda. Serà un plenari carregat de contingut, ja que inclou un total de 18 punts a l’ordre del dia. Entre ells, les aprovacions definitives de les ordenances fiscals pel 2018, així com de l’ordenança reguladora de les terrasses dels establiments de restauració d’arreu del municipi.


Un altre punt destacat serà l’acord d’imposar una sanció d’1.340.438’50 € a la societat By Pla, titular del Càmping Blanc de Blanes per la comissió d’una infracció urbanística molt greu. També es portarà a l’aprovació dels regidors i regidores un programa d’actuació municipal dels talussos amb risc geològic de Blanes, així com una modificació del pressupost municipal d’enguany.

Per últim, abans no arribi l’apartat de precs i preguntes, en la part de control s’han presentat cinc mocions. Quatre són d’ICV-EUiA i Batega per Blanes: sobre la gestió de l’assistència sanitària a Catalunya; en defensa de l’autonomia de la gent gran i per garantir el sistema de pensions; per demanar la gestió municipal dels pisos de la SAREB; i amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que s’escau el 25-N. Per la seva banda, la cinquena proposta d’acord és de Ciutadans per demanar la celebració de la ‘Fira d’Abril’ al municipi de Blanes.
Data de realització: 11/29/2017 | Data de la darrera actualització: 11/29/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300