Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja Pepet Llorens, conegut amb el nom artístic ‘De Pau’, amb la mostra ‘Una vida plena d’art’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2017 07:34:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes homenatja Pepet Llorens, conegut amb el nom artístic ‘De Pau’, amb la mostra ‘Una vida plena d’art’

A l’exposició inaugurada avui hi ha les seves característiques aquarel·les marineres, tres diorames de pessebres guanyadors de premis i una mostra del material artístic creat per l’autor

Coincidint amb la imminent arribada de les festes nadalenques, l’Ajuntament de Blanes –a través del seu Arxiu Municipal- ha inaugurat aquesta tarda de divendres una exposició que recull una notable representació d’una de les manifestacions més típiques d’aquestes dates: els diorames de pessebres artístics. El seu autor és Pepet Llorens Passapera (Blanes, 1926-2017), conegut en el món artístic com ‘De Pau’.


Aquarel·les de Pepet Llorens, "De Pau"
Presentada amb el títol ‘Pepet Llorens, una vida plena d’art’, la mostra vol ser un sentit homenatge a un enamorat de Blanes i artista polifacètic. Home senzill i de caràcter afable, sempre tenia un si per resposta, i per això sempre estava disposat a col·laborar en les iniciatives de poble i amb les seves entitats quan li ho demanaven. Així, al llarg de la seva vida va confeccionar diferent material artístic per a l’Esbart Joaquim Ruyra, la Parròquia Santa Maria, la Casa del Poble, la Colla Camina que Caminaràs, i la Colla Gegantera de Blanes, entre d’altres.

També ocupen un lloc destacat a l’exposició tres dels diorames de pessebres artístics, triats d’entre les nombroses creacions signades per De Pau que va presentar al concurs que temps enrere s’organitzava al Centre Catòlic de Blanes, on s’hi exposaven per ser visitats. La major part dels seus diorames van guanyar premis en aquest certamen, apreciat i estimat pels blanencs i blanenques.


Instal·lats a l’aparador de la Sala Casa Oms del Carrer Ample, els diorames seran una bona manera d’ambientar les festes nadalenques a Blanes, en ple centre del municipi. Cada composició recrea sengles escenes que formen part de la tradició pessebrista: L’Anunciació, la Fugida a Egipte i la més destacada de totes, el Naixement.

Un artista polifacètic enamorat de la mar

La idea d’incloure a l’exposició una mostra dels seus diorames la va aportar la seva família, qui va recordar una anècdota important en la vida de De Pau. Va ser precisament el jurat del Concurs de Diorames i Pessebres qui va engrescar al polifacètic artista perquè exposés la seva obra i així, d’aquesta manera, tothom podria gaudir de les seves creacions.


A la mostra ‘Pepet Llorens: una vida plena d’art’ s’han recollit una trentena d’aquarel·les, on majoritàriament recreava paisatges mariners on la mar és la protagonista. De Pau va exposar de manera continuada des del 1982 fins al 2000 gairebé cada any, a la Casa del Poble, preferentment coincidint amb el mes de setembre, després de l’estiu. També ho va fer l’any 2001 a la Sala García-Tornel, i l’any 2006 la Fundació Àngel Planells li va dedicar un reconeixement públic que va incloure l’organització d’una exposició a la seva seu, la Casa Burcet.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, inaugura l'exposició
Fill de pescadors, la seva infantesa va transcórrer vora la mar. La seva família tenia pocs recursos econòmics a causa de la guerra. Per això, davant la necessitat d’haver de portar un plat a taula, no va poder desenvolupar les seves ànsies creatives. El seu nom artístic, De Pau, es deu a què era el cognom de la seva àvia materna, a qui va homenatjar assumint-ho com a sobrenom al signar les seves obres.


Artista autodidacta, professionalment era planxista, treballava l’alumini, i per aquest motiu molts dels elements artístics que va confeccionar per a les diferents entitats amb qui va col·laborar tenien aquest material com a punt de partida. A l’exposició s’han recuperat molts d’aquestes elements artístics, com per exemple una barca de grans dimensions per a l’espectacle En Garet a l’Enramada representat amb motiu de l’Any Ruyra; algun dels ciris pasquals que va confeccionar del 2003 al 2013 per a la Parròquia Santa Maria; la corona i la font gòtica que du la gegantona de l’Esbart, na Violant; o bé el medalló del gegant de Blanes, en Gastó, confeccionat l’any 1993.


Barca per a l'espectacle 'En Garet a l'Enramada'
La inauguració de l’exposició l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, qui també és responsable de les àrees de Cultura i Festes i l’Arxiu, acompanyat d’Antoni Reyes i Aitor Roger –director i tècnic de l’Arxiu, respectivament-, la filla de De Pau, Teresa Llorens, així com regidors i regidores del consistori. També han participat familiars i amics de Pepet Llorens, així com representants del món cultural i de les entitats amb qui l’artista va estar vinculat.


L’exposició ‘Pepet Llorens, De Pau, Una vida plena d’Art’, es podrà visitar a la Sala Casa Oms del Carrer Ample fins al 30 de desembre amb el següent horari: els matins estarà oberta de dilluns a divendres i els diumenges d’11 a 13 h. Per la seva banda, a les tardes, de 18 a 20’30 h, obrirà els dijous, divendres i dissabte. Val a dir que estarà tancada quan hi hagi jornades festives, és a dir: els dies 6, 8, així com els dies 25 i 26.Data de realització: 12/01/2017 | Data de la darrera actualització: 12/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300