Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 28 alumnes de Blanes i de la Universitat de Girona participen al 9è ‘Projecte Rossinyol’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/02/2017 11:09:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Projecte rossinyolUn total de 28 alumnes de Blanes i de la Universitat de Girona participen al 9è ‘Projecte Rossinyol’

L’Ajuntament de Blanes col·labora per novè any consecutiu en aquesta iniciativa que inclou com a novetat en el curs 2017-2018 la participació d’alumnes de secundària

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat divendres la presentació d’una nova edició del Projecte Rossinyol que es farà a Blanes durant el curs 2017-2018. Aquesta és la novena edició consecutiva en què el pla es desenvolupa a Blanes, comptant amb el suport de diversos centres educatius del municipi, així com dels impulsors al territori: la Universitat de Girona.


'Fotografia de Família' de les parelles de mentors i mentorats
En aquesta nova edició hi participen 14 parelles, un total de 28 alumnes –dos més que en l’anterior curs-, i la principal novetat és que a banda d’escolars de primària també hi haurà estudiants de secundària. Els mentors provenen de la Universitat de Girona, mentre que els mentorats són alumnes de les escoles Mossen Joan Batlle, Napoleó Soliva i Carles Faust, així com de l’Institut Serrallarga.

Els estudiants universitaris són majoritàriament de Blanes, així com de dues altres localitats: Lloret de Mar i Mataró. Són alumnes que cursen diferents tipus d’estudis superiors a la Universitat de Girona, i assisteixen a les facultats de Treball Social, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Infermeria, Enginyeria Química, Pedagogia i Psicologia.


Una de les parelles de mentor i mentorat
L’objectiu del Projecte Rossinyol és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, així com que la Universitat de Girona i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social de nens i nenes. A nivell internacional, l’experiència es desenvolupa a una xarxa d’universitats europees basada en la relació entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes d’origen estranger).

Primer acte oficial del nou alcalde de Blanes, Mario Ros

La presentació del 9è Projecte Rossinyol que es farà a Blanes la va encapçalar el nou alcalde de Blanes, Mario Ros, qui justament ja ho havia fet en la darrera edició en què havia tingut lloc en la seva qualitat de regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, una àrea de govern de la qual en continua sent el responsable. A banda del ple municipal que va presidir dijous al vespre, aquest ha estat el seu primer acte oficial com a nou batlle.


Mario Ros, alcalde de Blanes, durant la sessió de presentació
El van acompanyar altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, responsables dels centres educatius i familiars dels mentorats. En la línia d’anteriors presentacions del projecte que ja s’han realitzat a Blanes, després de la benvinguda a tots els assistents, es va donar pas a la part més entretinguda i amena de l’acte, quan s’havien de trobar les parelles de mentors i mentorats.

La tècnica del Servei d’Acollida, Glòria Cruz, va proposar a tothom l’activitat Qui és qui, consistent en què cada mentorat conegués el seu respectiu mentor a través d’un joc interactiu amb fitxes. Un cop tothom va saber qui era la seva respectiva parella es van intercanviar telèfons i dades de contacte i es va fer la fotografia de família de rigor per tenir un record d’aquesta primera trobada.


Una de les principals raons que va empènyer ara fa nou anys la Universitat de Girona a l’Ajuntament de Blanes que es dugués a terme l’experiència és perquè es tracta d’una de les poblacions de la demarcació gironina amb un rellevant percentatge de ciutadans d’origen estranger, així com d’altres indrets d’arreu de l’estat espanyol. Això fa que la vila sigui un dels municipis més adients perquè s’hi faci el Projecte Rossinyol.

La finalitat és accelerar el procés d’integració dels escolars en el municipi, i cada any augmenta el nombre d’universitats que participen en el projecte a nivell global, així com els infants en mentoria. Les arrels del Projecte Rossinyol cal anar a buscar-les a Israel on, a mitjans dels anys 70, es va establir un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desfavorides que duia per nom Perach Project.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300