Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa enceta la Campanya de Joguines amb Nit de Monòlegs i Festa del Dia de l’Infant


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/06/2017 12:03:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRojaCreu Roja Blanes-Lloret-Tossa enceta la Campanya de Joguines amb Nit de Monòlegs i Festa del Dia de l’Infant

La sessió de monòlegs es farà aquest dijous dia 7 a les 10 de la nit al Teatre de Blanes i la Festa del Dia de l’Infant durant tot el dissabte 9 de desembre a la Plaça dels Dies Feiners

Ara que el desembre ha irromput a les vides de tothom, amb la il·luminació nadalenca i el pessebre monumental ja inaugurat, la imminent arribada de les festes comporta recordar que no tothom les pot gaudir d’igual manera. Si hi ha algú que això ho té molt clar són els membres de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa, que viu aquests dies amb especial intensitat, per tot el què comporta estructurar la logística de la Campanya de Joguines.


Festa del Dia de l'Infant 2016 - Campanya Recollida de Joguines
Aquesta primera setmana de desembre, coincidint amb el Pont de la Constitució, s’han preparat dues activitats a Blanes per recaptar diners i joguines. Per tercer any consecutiu, les joguines han de ser noves, reivindicant el dret universal que haurien de poder tenir tots els nens, independentment de la situació econòmica que hi hagi a la seva llar. Per això, es rebutja tot el material de segona mà, perquè s’entén que tampoc no hi ha infants de segona categoria, i així s’especificarà durant tots els dies en què s’estarà fent recollida.

Sumant les tres poblacions, s’hauran d’atendre prop de 400 nens i nenes, amb un ventall d’edats on la franja més nombrosa generalment sol ser voltar entre els 3 i els 10 anys. Perquè la màgia que envolta poder rebre un regal es pugui complir, hi ha tot un exèrcit de voluntaris i voluntàries que treballen en l’organització de diverses activitats, majoritàriament jornades de recollida, així com esdeveniments molt especials.

Nit de Monòlegs al Teatre de Blanes amb Dani Lagi i altres humoristes

La primera activitat extraordinària tindrà lloc aquest dijous, 7 de desembre, al Teatre de Blanes. Significarà el tret de sortida de la Campanya de Reis 2017-2018, amb la tercera edició de la Nit de Monòlegs, que proposa passar una bona estona entretinguda i amb bon humor a canvi de lliurar un donatiu que realment té un preu més que popular: 3 €/persona.


Equip de Creu roja, humoristes i públic de la
'Nit de Monòlegs' 2016 - Fotografies: Creu Roja Joventut Blanes
La taquilla del Teatre de Blanes s’obrirà a les 6 de la tarda per començar la venda d’entrades, mentre que l’espectacle començarà a les 10 de la nit amb quatre convidats de luxe. Un dels més coneguts és Dani Lagi, un dels còmics catalans amb més experiència del panorama nacional i estatal, conegut sobretot per les seves aparicions en televisió i els seus vídeos d’humor. Entre ells n’hi ha un de molt especial, perquè va acabar fent-se viral, aconseguint més d’un milió de visites en tres mesos: Spanish Fiction.


L’acompanyaran dalt l’escenari tres altres convidats d’excepció: Sergio Valero, Rony i Sitofonk. Aquest darrer és cantant de hip hop i productor de Salt Sitofonk, i ofereix un rap fresc i ple de missatges de crítica social, amb ironies i sarcasmes: sobre el món polític, la televisió, el masclisme, el racisme...: temes que no deixen ningú indiferent, perquè en definitiva afecten a totes les persones. Per la seva banda, Rony repeteix l’experiència de participar a la Nit de Monòlegs de Creu Roja després que l’any passat ja va complaure al públic de Blanes amb el seu humor transgressor i vertiginós.

Festa del Dia de l’Infant dissabte a la Plaça dels Dies Feiners de Blanes

El següent esdeveniment organitzat per l’assemblea de Blanes-Lloret-Tossa tindrà lloc tot just dos dies després, dissabte vinent 9 de desembre, amb la coneguda Festa del Dia de l’Infant que s’allotjarà durant tot el dia a la Plaça dels Dies Feiners de Blanes. L’activitat començarà a partir de les 11 del matí, i s’allargarà fins les 8 del vespre. Presentada sota el lema Els seus drets en joc, es tracta que tant els nens i nenes com els amics i familiars que els acompanyin puguin passar una estona més que entretinguda amb un bon grapat de propostes.


Així, durant tota la jornada hi haurà inflables amb la col·laboració d’OKTitans, Tallers de manualitats i maquillatge, així com d’altres activitats infantils per complaure un gran ventall de gustos. D’altra banda, de cara a la tarda s’han programat dues actuacions musicals a càrrec de joves músics de Blanes molt coneguts: a les 6 Sanilee Tordilla i a 2/4 de 7 el duet format per Uxue & Queiruga.

Al llarg de tot el dissabte el recinte de la festa inclourà la instal·lació d’una carpa de recollida de joguines, que han de complir tres requisits bàsics enllaçant amb els objectius que mena Creu Roja: que es pugui garantir la seva higiene i seguretat, que no incitin a la violència i que trenquin amb els estereotips de gènere. Per això, la ONG solidària defensa que han de ser joguines noves, no bèl·liques i no sexistes.


Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa també compta amb la col·laboració del Morralla, Espai Creatiu per a l’organització d’un altre esdeveniment molt especial: una Jam Session Solidària que tindrà lloc el vespre del divendres 22 de desembre, a partir de les 9 de la nit. Uns dies abans, el 17 de desembre, un grup de moters també té previst lliurar a Creu Roja les joguines que hauran recollit en una recollida pròpia, i el dijous 21 de desembre, coincidint amb la tradicional Fira de Sant Tomàs, hi haurà un estand al recinte firal.


També es poden dur joguines a sengles emplaçaments fixos fins a finals de desembre, quan la Campanya de Joguines finalitzarà amb el seu lliurament a la canalla. A Blanes el lloc de recollida és la seu de Creu Roja, al Carrer Sant Jaume 12, amb un horari que als matins és de dilluns a divendres de 8 a 14 h, i a les tardes els dilluns, dimarts i dimecres de 16 a 19 h.Data de realització: 12/06/2017 | Data de la darrera actualització: 12/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300