Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bona acollida del públic a ‘Oceans’, la primera incursió en el Teatre-Dansa del grup ‘El Mirall’ de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2017 11:42:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MIRALL, EL - GRUP TEATREBona acollida del públic a ‘Oceans’, la primera incursió en el Teatre-Dansa del grup ‘El Mirall’ de Blanes

L’obra, escrita i dirigida per Ferran Joanmiquel, es va representar el passat cap de setmana al Teatre de Blanes amb 16 actors-ballarins en escena, amb la música com a fil conductor

El veterà grup de teatre amateur de Blanes ‘El Mirall’ –ja ha depassat els 30 anys d’història- ho ha tornat a aconseguir una vegada més: sorprendre amb cada muntatge que estrena. Fidel al seu estil trencador, marca de la casa, en aquesta ocasió ha presentat ‘Oceans’, la seva primera incursió en el Teatre-Dansa. Ho ha fet de la mà del dramaturg i ballarí Ferran Joanmiquel, professor de la prestigiosa escola d’art dramàtic gironina ‘El Galliner’.


'Oceans', amb el Grup de Teatre El Mirall - Fotografies: Javier Calvete
L’obra, escrita i dirigida per Joanmiquel, es va estrenar el passat cap de setmana amb dues sessions al Teatre de Blanes, sumant més de 500 persones de públic. Els espectadors van poder assistir a una celebració salvatge on aparença i realitat conformen la paradoxa de l’època que vivim –o patim, segons es vulgui entendre-: on l’estètica i la constant comunicació amb el món a través de les xarxes és un sinònim d’estar viu, de ser algú.

Així ho plantejava l’autor i director de l’obra: un ball de màscares on tots els personatges pretenen ser algú que en realitat no són. I mentre la humanitat segueix perseguint aquesta fal·làcia, el planeta pateix el canvi climàtic, el gel polar es va fonent i es torna a l’origen de tot, a ser aigua, oceà. Per fer-ho possible, Ferran Joanmiquel ha comptat amb 16 actors -13 dones i 3 homes-, la majoria dels quals no tenien cap experiència en el món de la dansa.


Ha estat una creació col·lectiva en plena evolució influenciada pels espectacles de Pina Bausch, Philippe Genty, DV8 o Marta Carrasco. En paraules de Pep Alum, l’ànima mater del grup de teatre, la complicitat de Ferran Joanmiquel també ha estat clau per engrescar l’elenc, ja que els ho ha posat molt fàcil per introduir-se en una nova especialitat artística que d’entrada pot fer molt de respecte quan no s’hi està avesat.

‘Fitxa Tècnica’ d’’Oceans’

Per fer possible aquesta interpretació coral s’ha comptat amb l’actuació simultània dalt l’escenari de 16 actors i actrius, intèrprets i ballarins a l’hora. L’elenc està format per Carme Rodríguez, Mireia Micàs, Xavier Puigdemont, Roser Gelabert, Eva Ariza, Anna González, Sílvia Soligué, Gemma Calatayud, Paula Tomé, Lali Barti, Esther Bordallo, Albert Torra, Cristina Pérez, David de la Fuente i Cristina Abian.


La il·luminació va a càrrec de Carlos González i Ferran Joanmiquel, que també té cura del so juntament amb Kore Velasco. La creació de coreografies, vestuari, atrezzo i espai escènic, així com la producció, és d’El Mirall, i per a la representació a Blanes es va comptar amb el suport tècnic de l’empresa Audioselva. En el capítol d’agraïments, el grup no s’ha volgut oblidar de Ferran Gràcia, Xavier Màrquez, l’Ajuntament de Blanes i Nova Ràdio Lloret.

Atapeït calendari de representacions del grup ‘El Mirall’

Ara, després de la bona acollida que ha tingut per part del públic, ‘Oceans’ es vol presentar a d’altres localitats i s’inscriurà al FITAG –el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-, mentre paral·lelament el grup El Mirall segueix rodant el seu anterior espectacle, ‘Guantanamera’. La comèdia d’humor negre, que precisament va inaugurar la darrera edició del FITAG, tindrà com a propera parada el Teatre de Lloret de Mar, i té pendents diverses representacions.


Tot això sense oblidar que, amb motiu de les festes de Nadal, ‘El Mirall’ també està involucrat en la nova adaptació que es va fer l’any passat dels mítics Pastors i Misteris, coneguts també com Els Pastorets de Blanes. L’obra original de Pere Puig i Llensa es va contemporanitzar l’any passat sense perdre aquella essència blanenca que aconsegueix omplir de públic el Teatre de Blanes any rere any.

L’adaptació es va fer gràcies a la suma d’intencions del grup ‘El Mirall’ i el grup ‘Pastorets’. Presentada sota el títol Tot assajant Pastors i Misteris, enguany es representarà al Teatre de Blanes el cap de setmana del 16 i 17 de desembre: dissabte a les 9 de la nit i diumenge a les 7 de la tarda.Data de realització: 12/07/2017 | Data de la darrera actualització: 12/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300