Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes se solidaritza un any més amb la Marató de TV3 organitzant activitats populars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2017 02:30:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes se solidaritza un any més amb la Marató de TV3 organitzant activitats populars

Aquests dies es multipliquen els actes que es fan per recaptar fons econòmics. Una de les experiències més veteranes són els ‘Llibres que curen’ que es venen a la Biblioteca Comarcal

Ja fa molts anys que durant la primera quinzena del mes de desembre l’agenda d’actes de Blanes alterna els esdeveniments nadalencs amb d’altres 100% solidaris. A banda dels que es fan per ajudar ONG locals, diverses entitats de la vila també organitzen activitats populars per recaptar fons econòmics a benefici de la Marató de TV3, independentment de la temàtica a què es dediqui.

Aquest 2017 l’espectacle televisiu, que es podrà seguir en directe per Catalunya Ràdio des de les 8 del matí i a partir de les 10 del matí per la televisió pública catalana, tracta sobre les malalties infeccioses. Actualment, són la causa de la mort d’una de cada tres persones arreu del món. Estan originades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fons i protozous) que entren al cos i es multipliquen, fins que produeixen la malaltia.


Taulell "Llibres que curen" a la Biblioteca Comarcal fins
el dissabte 16 de desembre
Les persones que porten pròtesis ortopèdiques, o bé vàlvules cardíaques o neurològiques, tenen un risc afegit de patir infeccions en aquests dispositius permanents. La majoria de malalties infeccioses es transmeten d’uns individus als altres, i poden afectar qualsevol persona. Tothom haurà patit unes quantes infeccions a la seva vida. La majoria són lleus, però algunes són molt greus i poden portar a la mort de manera ràpida.

Nova edició de Llibres que curen a 1 € a la Biblioteca Comarcal

Una de les experiències més longeves que es fa cada any a Blanes amb motiu de la Marató de TV3 són els Llibres que Curen, que organitza la Biblioteca Comarcal. Des del passat 1 de desembre i fins el proper dissabte 16 de desembre –el dia abans en què tindrà lloc la marató-, tothom qui vulgui pot triar i remenar entre els llibres que s’apleguen al taulell situat al vestíbul de la biblioteca.


A canvi del preu simbòlic d’1 €, una quantitat que pot ser tant gran com es vulgui de manera voluntària, es venen llibres de segona mà que provenen de donacions o bé s’han descatalogat del servei de préstec. Aquest 2017 és la sisena edició consecutiva en què la Biblioteca Comarcal organitza l’activitat. Hi ha llibres per complaure un ample ventall de gustos, ja que abasten gairebé tots els gèneres i idiomes: català, castellà, anglès, francès o inclús rus o italià.


Pessebre Biblioteca Comarcal
D’altra banda, qui s’acosti aquests dies a la Biblioteca Comarcal també podrà gaudir de l’ambientació nadalenca que hi ha en aquesta instal·lació. No tan sols la il·luminació que ornamenta la façana principal, sinó també el pessebre de grans dimensions que s’ha instal·lat, com és habitual, al seu vestíbul, acompanyat d’un arbre de Nadal tradicional que hi ha a tocar de les escales.

Activitats Populars a Blanes amb motiu de la Marató de TV3

Una altra activitat per recaptar fons econòmics que els darrers anys ha estat molt ben acollida és la cercavila que protagonitzen els Manaies de Blanes, i que l’any passat es va fer per primera vegada aplegant tant els veterans com els Manaies Iuniores. Aquest 2017 es farà dissabte vinent a partir de les 6 de la tarda en diversos carrers del centre de la vila.


Cercavila Manaies i Manaies Iuniores Marató TV3 2016
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Els qui també porten molts anys col·laborant són els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la gent del CAU. Aquesta vegada han decidit canviar el format de l’activitat perquè els infants i joves puguin tenir un paper més actiu. Per això, dissabte a partir de les 10 del matí, al Banc dels Músics, es podrà participar a les Jornades sobre Malalties Infeccioses, i a les 2 del migdia al dinar popular que es farà en aquest mateix indret.

El mateix dissabte, el Cor de Cambra Sota Palau oferirà un concert a 2/4 de 9 de la nit a l’Església Santa Maria, i l’endemà diumenge, el dia de la Marató, cal apuntar dues altres activitats. El Col·legi Cor de Maria organitza a partir de les 12 del migdia al Passeig de Mar, l’Estenedor dels desitjos. D’altra banda, la Fundació Privada Carl Faust ha anunciat una vegada més que els ingressos recaptats amb la venda d’entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra del diumenge dia 17 es destinaran a la Marató de TV3.


Un dels membres dels Manaies Iuniores amb
una guardiola de la Marató de TV3
Una altra activitat és la Parada de Llibres de Segona Mà que organitzarà l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) diumenge a partir de les 9 del matí al Passeig de Mar. També cal apuntar que el divendres dia 15 l’Escola Mossèn Joan Batlle organitza la tercera Marxa d’Orientació Nocturna Familiar al mateix recinte escolar a partir de ¾ de 5 de la tarda.

Aquest mateix divendres encara hi ha dues activitats més: d’una banda l’Escola Sa Forcanera fa una Marxa per la Marató a les 9 del matí des de l’escola fins el Passeig de Mar; i de l’altra la Residència La Vostra Llar munta una paradeta de manualitats a les 12 del migdia, i a les 5 de la tarda farà el sorteig d’una panera solidària.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300