Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els escolars de Blanes s’impliquen en l’ornamentació nadalenca d’arreu de la població decorant avets


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2017 12:01:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els escolars de Blanes s’impliquen en l’ornamentació nadalenca d’arreu de la població decorant avets

Aquesta setmana s’estan instal·lant arreu de la vila 50 arbres de Nadal de fusta guarnits amb elements confeccionats pels alumnes de les set escoles públiques blanenques

La suma d’esforços de les àrees de Promoció de la Ciutat i d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha fet possible que enguany la població pugui gaudir de nous i originals elements ornamentals típics d’aquestes festes. Per primera vegada, el consistori ha impulsat una activitat per dotar d’esperit nadalenc diversos racons d’arreu del municipi comptant amb la complicitat de la canalla.


Per fer-ho, s’ha partit de la positiva experiència que ha suposat la participació dels centres escolars en la Fira de Tardor, en què se’ls assigna diversos carrers de la vila perquè l’ornamentessin amb ingredients lligats a l’àmbit de la campanya promocional. Ara la proposta que s’ha fet arribar des de l’Ajuntament de Blanes als centres escolars ha estat que s’encarreguessin de la decoració dels típics Avets de Nadal que els especialistes en fusteria i pintura de les Brigades Municipals s’han encarregat de confeccionar.

50 arbres engalanats de Nadal repartits arreu de Blanes

En total, s’han realitzat 50 arbres de Nadal que dibuixen la seva coneguda silueta pintats de color verd, i tenen com a base per subjectar-lo un tronc d’arbre natural que li atorga un toc molt real. La imaginació dels escolars ha fet la resta, confeccionant la decoració que han triat, comptant amb què el material per dissenyar-la i fabricar-la se’ls ha facilitat des del consistori blanenc.


Operaris de les Brigades Municipals instal·len els arbres de Nadal
Aquest dimarts s’han començat a instal·lar els arbres nadalencs arreu de Blanes, i està previst que divendres s’hagi enllestit la seva col·locació perquè tots els barris del municipi puguin gaudir-ne. Els arbres s’estan instal·lant en llocs públics propers als respectius centres escolars que els han confeccionat, com un element identitari més de lligam.

A l’hora d’instal·lar-los, els efectius de les Brigades Municipals han optat per cavar al terra i enclavar-los, o bé per fermar-los amb altres procediments. També es col·loquen formant una rodona al voltant d’un rètol on s’identifica l’escola que ha confeccionat la decoració, com si es tractés d’un bosc.


En el projecte, que promou la implicació dels escolars en esdeveniments destacats de la vila, han participat finalment tots els centres públics blanencs d’educació infantil i primària. Cada escola ha triat de quants arbres s’encarregaria per a la seva posterior decoració, de manera que qui n’haurà ornamentat més ho haurà fet amb 12 arbres, i la que menys amb 4 arbres. El nombre d’avets nadalencs engalanats en relació als respectius centres escolars són els següents: Escola Joaquim Ruyra 4; Escola Sa Forcanera 7, Escola Quatre Vents 9, Escola Carles Faust 4, Escola Mossèn Joan Batlle 6, Escola Pinya de Rosa 8 i Escola Napoleó Soliva 12.

Els nens i nenes que han col·laborat en l’experiència tenen entre 6 i 12 anys i, en la línia del què ja s’ha fet en tres edicions consecutives de la Fira de Tardor, ha suposat una bona manera d’aconseguir que els escolars també facin la seva contribució a la vila, amb el valor afegit que això significa per al seu creixement personal i com a ciutadans. Tant des de l’Ajuntament de Blanes com des dels centres escolars l’experiència s’ha valorat de manera positiva, i està previst que tothom els pugui gaudir fins que acabi el període nadalenc, fins el 7 de gener.


Els llocs d’arreu de la vila on les Brigades Municipals s’estan encarregant d’instal·lar els arbres són els següents: a les places Catalunya, Verge Maria, Solidaritat, 11 de Setembre, Poble Sahrauí, i de Ca la Guidó. També n’hi haurà al Parc Bru Centrich, a la placeta de davant l’Escola Joaquim Ruyra a tocar amb el Carrer Méndez Núñez, a l’Avinguda Catalunya, i a la zona verda del costat del local social de l’Associació de Veïns de la Carretera de Lloret-La Pedrera.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300