Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La nova versió del clàssic blanenc “Pastors i Misteris” estrenada l’any passat continua incorporant novetats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/14/2017 12:32:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PastorsMisterisLa nova versió del clàssic blanenc “Pastors i Misteris” estrenada l’any passat continua incorporant novetats

El tradicional espectacle, que ara potencia la secció musical i s’adapta més a la realitat del segle XXI, es representarà al Teatre de Blanes el proper cap de setmana del 16 i 17 de desembre

A Blanes, des de fa gairebé un segle les festes de Nadal incorporen una activitat que ha entretingut per igual unes quantes generacions ja. Es tracta del clàssic nadalenc Pastors i Misteris, escrita pel poeta blanenc Pere Puig i Llensa l’any 1929. Un Nadal en aquesta vila de la Costa Brava no ho era tant si no hi havia aquesta representació, que res te a veure amb Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.


"Tot assajant Pastors i Misteris", representació 2016
Fotografies actuació: Pablo Ríos
Ara bé, també és cert que l’adagi diu que cal renovar-se o morir. Això va pensar el Grup de Pastorets de Blanes, que des de fa vuit anys compta amb un col·lectiu de joves actors i actrius més o menys estable. Aprofitant la coincidència que l’any passat el grup de teatre blanenc El Mirall estava celebrant el seu 30è aniversari, l’equip artístic dels Pastorets de Blanes va plantejar-los la possibilitat que assumissin la direcció del clàssic de Pere Puig i Llensa.


Assaig de l'espectacle 2017
El col·lectiu teatral mirallenc va fer seu aquest repte perquè, de fet, feia anys que estava temptat en fer una nova versió que s’adaptés més a la realitat del segle XXI. Justament això és el què es va acabar fent, en una relectura que va agradar molt al públic que va assistir el 2016 a l’estrena del nou format de l’obra, que ha passat a incorporar com a títol Tot Assajant Pastors i Misteris.

Novetats incorporades a les representacions d’aquest cap de setmana

Enguany ‘Tot Assajant Pastors i Misteris’ s’oferirà el proper cap de setmana del 16 i 17 de desembre al Teatre de Blanes: dissabte a les 9 de la nit, i l’endemà diumenge a les 7 de la tarda. Fidels a la seva mútua inquietud artística, la nova versió segueix en plena evolució, i per això també s’han incorporat canvis aquest 2017. Després que l’any passat la música va prendre un paper indiscutiblement protagonista al pujar a escena i integrant-se en l’acció –abans l’obra s’amenitzava amb cantaires i músics a peu d’escenari-, ara continuen havent-hi novetats en aquest àmbit.


Una de les més destacades són les noves versions que s’interpretaran de dues de les cançons del repertori: Anirem de Matinet i Tot el món s’és habilitat, que s’han encarregat d’arranjar els músics Joan Bitlloch i Marc Vilanó. Altres novetats tenen a veure amb el repartiment: Bernat Maynou ha passat a incorporar el personatge de l’Entrebanc, un dimoni; Mar Alum dóna vida a la filla d’en Garriguet –un dels protagonistes de l’obra-, i Cristina Pérez fa de ballarina. La resta d’intèrprets segueixen sent els mateixos que al 2016.

La nova proposta que ja va entusiasmar al públic l’any passat ha aconseguit despullar l’obra de l’aparatositat de què estava investida, per anar directament a les seves arrels, amb decorats espartans, vestuari contemporani, i un llenguatge molt més proper i entenedor. Si bé es respecta la trama original, l’esforç comú esmerçat per la direcció tricèfala formada per Pep Alum –fundador d’El Mirall, Carles González i Xavier Puigdemont, i les aportacions dels mateixos actors i actrius que van fer, afegint-hi un parell de girs argumentals inesperats, al més pur estil mirallià.


L’adaptació al segle XXI fa molt més creïbles els personatges, uns Pastorets de creació pròpia amb uns textos i posada en escena sorgits d’idees i improvisacions que entronquen amb l’esperit original de l’obra de Pere Puig i Llensa. L’intens treball esmerçat en la part musical també fa que l’espectacle sigui molt més atractiu que abans, amb unes melodies més fresques, que s’adapten a estils musicals ben diversos: gòspel, country, rock, grunge, rumba i altres estils.


Aquesta setmana ja s’han començat a vendre a la taquilla del Teatre de Blanes les entrades al preu de 8 € per assistir a les dues sessions de Tot assajant Pastors i Misteris: dissabte 16 de desembre a les 9 de la nit, i l’endemà diumenge dia 17 a les 7 de la tarda. La taquilla estarà en marxa fins el divendres 15 de desembre, de 19 a 20 h., així com una hora abans de cada representació. També es poden adquirir online: www.teatredelacostabravasud.cat

Data de realització: 12/14/2017 | Data de la darrera actualització: 12/14/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300