Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Soldats de la Legió Macedònica i els Manaies Iuniores desfilen al centre de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2017 04:34:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesSoldats de la Legió Macedònica i els Manaies Iuniores desfilen al centre de la vila

Per segon any consecutiu, els Manaies Sèniors i els Iuniores van protagonitzar una cercavila plegats per contribuir a la Marató de TV3

Una de les activitats més espectacular que s'ha fet a Blanes el passat cap de setmana per contribuir a la Marató de TV3 ha estat la que van protagonitzar dissabte a la tarda soldats romans de la Legió V Macedònica, acompanyats dels Manaies Iuniores, que van desfilar plegats en una impressionant cercavila que va atraure petits i grans en aquesta pacífica ocupació. Enguany ha estat la quarta edició consecutiva en què l’entitat blanenca ha organitzat una activitat per recaptar fons pel programa solidari de la Televisió de Catalunya.


Desfilada dels Manaies de Blanes i els Manaies Iuniores
L’any passat es va incorporar un al·licient afegit especialment agraït pels vianants que han contemplat en dues edicions consecutives la cercavila. Després que al 2016 es van donar a conèixer els Manaies Iuniores, tant l’any passat com aquest 2017 han desfilat plegats, en una espectacular cercavila que va fer un recorregut pel nucli històric del municipi.

Els Manaies Iuniores són pinoers al territori, ja que apleguen components molt joves que copten entre 6 i 16 anys d’edat, i són la rèplica exacta dels Manaies sèniors. En la majoria dels casos, són fills o familiars dels originals Manaies de Blanes, ja que des de ben petits han seguit les passes dels grans i estan avesats a la litúrgia i procediments que comporta participar en els seus actes.

La originalitat de les dues formacions rau en què tant la vestimenta com l’armament reprodueix fidelment el què fa més de 2000 anys portaven els autèntics soldats romans. Al llarg de la cercavila, els soldats es van anar aturant en diversos indrets per passar la guardiola entre els vianants i així poder recollir fons econòmics a través de donacions voluntàries.


Per informar tothom de què es tractava, un dels oficials dels Manaies s’encarregava de fer la lectura d’una proclama. Pronunciada i interpretada al més pur estil dels Bans Romans o, si es prefereix, de la tasca dels antics pregoners que feien de mitjà de comunicació ambulant, en cada parada de la cercavila es llegia un text de reminiscències llatines on s’explicava que el governador havia ordenat aquesta acció.

Durant la desfilada es va aprofitar una aturada estratègica per immortalitzar un record molt especial, directament relacionat amb aquestes festes nadalenques. Es tracta d’una fotografia de grup que van fer-se els Manaies grans i petits formats davant del Pessebre Monumental que hi ha situat davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre.Data de realització: 12/18/2017 | Data de la darrera actualització: 12/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300