Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una estudiant de Blanes mou a conscienciar-se 400 persones amb la Marxa Popular ‘Mou-te per la diabetis’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/18/2017 10:37:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLUna estudiant de Blanes mou a conscienciar-se 400 persones amb la Marxa Popular ‘Mou-te per la diabetis’

Es tracta del treball de recerca d’una noia de 17 anys que pateix la malaltia des del 2013, que vol transmetre com és el dia a dia d’una persona diabètica i desfer molts mites que hi ha

Un total de 386 persones van participar aquest passat diumenge a la caminada popular solidària Mou-te per la diabetis, que va fer un recorregut de 7 kilòmetres arreu de Blanes. El mèrit d’aquest esdeveniment és que l’ha organitzat una estudiant del municipi de 17 anys, Núria Baltrons i León, que pateix diabetis de tipus 1 des del 2013.


Núria Baltrons, al centre de la imatge, amb la seva família
La jove blanenca està fent un treball de recerca a l’Institut Serrallarga de Blanes on el seu objectiu és explicar com afecta la malaltia depenent de l’edat del pacient, així com la manera com s’accepten les conseqüències que té. Del què es tractava també era que el públic en general pogués saber com és el dia a dia d’una persona diabètica i així, al mateix temps, poder ajudar a desfer molts mites, molts malsentesos que hi ha al seu voltant.


D'esquerra a dreta: Mario Ros, Núria Baltrons i Juanjo Navarro
Formant part del treball de recerca la Núria, amb el recolzament de l’Institut Serrallarga, la seva família i l’Ajuntament de Blanes, va decidir organitzar una caminada per recaptar fons econòmics per finançar un projecte que s’està duent a terme a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Així és com finalment es va materialitzar la caminada popular Mou-te per la diabetis, que ahir diumenge va ser una realitat.


Lloc de sortida de la marxa "Mou-te per la Diabetis"
Amb els fons recollits a través dels dorsals venuts per participar a la marxa popular, es contribuirà a seguir investigant la diabetis. Tal com explica la mateixa Núria Baltrons al seu blog Dolça i Diabètica (diariodeunadiabeticatipo1.blogspot.com.es), a banda de sentir admiració per les persones que investiguen sobre la malaltia, la va sobtar molt constatar els pocs recursos que s’hi destinen.


Així ho explica la jove, que relata el següent després d’una jornada en què va fer una visita als investigadors: “La feina dels investigadors per a mi és increïble, a part de dura. Gent amb una formació excepcional, talents que no poden desenvolupar-se per falta de finançament. Personalment, era molt conscient de la diferència entre la cultura anglosaxona i la nostra en aquest àmbit, però avui m’ha sobtat molt veure l’escassetat de fons que es disposen al nostre país”.

Una marxa solidària amb gent de totes les edats

La marxa popular Mou-te per la diabetis va començar aquest passat diumenge de 9 a 10 del matí amb el venda de dorsals per aquells qui encara no havien fet la inscripció, i la recollida pels qui sí que l’havien formalitzat. Si bé a primera hora el fred que feia va provocar que la presència encara fos escassa, a mesura que s’acostava l’hora de començar la marxa, el reguitzell de gent acostant-se al recinte va acabar sent multitudinari. De fet, l’acumulació de persones va provocar que finalment, per poder atendre’ls a tots adequadament, s’hagués de retardar la sortida 10 minuts respecte l’inici.


Cua d'inscripcions i recollida de dorsals
Per donar el tret de sortida, es va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros, qui abans es va adreçar a tothom agraint-los el gest de solidaritat que significava haver-se apuntat a la caminada. També es va situar en la línia de sortida la mateixa promotora de tota aquesta aventura, Núria Baltrons, que ahir valorava molt positivament els resultats aconseguits: no tan sols per la recollida de diners sinó, sobretot, per la conscienciació sobre la diabetis que també ha significat.


Escortats per la Policia Local de Blanes, els participants van fer un recorregut de 7 quilòmetres arreu del municipi. Com és habitual en aquest municipi sempre que es fan caminades i marxes populars, molts d’ells també anaven acompanyats de mascotes. Al terme de l’activitat, tots van poder recollir diversos obsequis, així com participar en el sorteig de diversos lots de productes. Tant els obsequis com els lots van ser cedits per diverses empreses i establiments.



Data de realització: 12/18/2017 | Data de la darrera actualització: 12/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300