Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra despleguen un Pla Especial de Seguretat Ciutadana per Nadal a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2017 02:36:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra despleguen un Pla Especial de Seguretat Ciutadana per Nadal a Blanes

Es farà un tancament perimetral de la zona comercial del centre els dies de màxima afluència: del 21 al 23 i del 29 al 30 de desembre, amb un dispositiu que impedirà l’accés dels vehicles

La Policia Local de Blanes, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra de l’ABP de la Selva Litoral, activaran durant aquestes festes de Nadal un Pla Especial de Seguretat Ciutadana, coincidint amb els dies en què es preveu una major afluència de públic a la zona comercial del centre d’aquesta població. Més concretament, s’ha programat perquè s’implementi del 21 al 23 i del 29 al 30 de desembre.


Efectius de la Policia Local de Blanes patrullen al Mercat del Paseig de Mar
La decisió s’ha pres en una reunió extraordinària de la Mesa Operativa de la Junta Local de Seguretat de Blanes, a causa que es continua en situació d’alerta terrorista de nivell 4, en prevenció de possibles actes violents. El dispositiu que es posarà en marxa serà similar al què la ciutadania de Blanes i els visitants ja han pogut veure durant dos anys consecutius en aquest municipi amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, quan es posa en marxa un Pla d’Emergències específic, dissenyat per Protecció Civil i la Junta Local de Seguretat.

El Pla Especial de Seguretat Ciutadana Nadal 2017 consistirà en el tancament perimetral de la zona comercial, impedint l’accés físic de vehicles de quatre o més rodes, partint de l’experiència dels últims atemptats. En alguns punts per barrar el pas s’instal·laran new jerseys, blocs de formigó com els que s’instal·len en el dispositiu del Concurs de Focs. Es posaran en diversos punts concrets on no hi hagi necessitat de moure’ls cada dia de l’operatiu.


En altres punts del centre, per qüestions de mobilitat i poder garantir l’accessibilitat dels serveis d’emergència, transport públic, i els veïns autoritzats, el tancament es realitzarà amb un vehicle policial amb dos agents de la Policia Local. Recolzant el Pla Especial també hi haurà agents dels Mossos d’Esquadra.

Un altre aspecte que també es cobrirà és l’augment de la presència policial amb patrullatge a peu. Es tracta d’implementar la policia de proximitat que no tan sols podrà actuar o fer tasques de suport en cas que sigui menester. També són en sí mateixos elements dissuasius en unes dates en què cal extremar les precaucions pels petits furts que puguin haver aprofitant les aglomeracions de públic que fa les compres amb motiu d’aquestes festes.

Reforç dels efectius policials per garantir el Pla Especial de Seguretat

Per poder desenvolupar el dispositiu, la Policia Local de Blanes reforçarà el nombre d’efectius en els torns de matí i tarda. D’aquesta manera, hi haurà una vintena d’efectius treballant aquests dies: entre 8 i 10 agents per cobrir els dos torns de treball que hi ha en cada jornada. Per garantir tots aquests serveis, així com per reforçar les patrulles de seguretat nocturna, l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes ha autoritzat l’increment d’hores de servei necessàries dels agents i oficials.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, conversant amb
el sergent Rafel Ruiz i agents de la Policia Local
L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha destacat la tranquil·litat que suposarà poder disposar d’aquest reforç durant aquests dies: “Aquests dies hi ha molta gent de les poblacions del voltant que vénen a Blanes a fer les compres tant pels àpats com pels regals típics de les festes de Nadal, especialment el dia 21, quan celebrem la Fira de Sant Tomàs. Per això, si podem tenir aquest reforç durant més dies, és una bona mesura que crec que tothom agrairà”.


Rafel Ruiz, sergent de la Policia Local de Blanes i responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana i l’OAC –Oficina d’Atenció al Ciutadà-, ha remarcat que la necessitat d’implementar aquets Pla Especial de Seguretat no respon a què hi hagi hagut cap alerta concreta en relació a aquest municipi: “Hem d’estar preparats per a qualsevol contingència en relació a possibles atacs violents. Alhora, però, des de la Policia Local amb el suport dels Mossos d’Esquadra, ja ens responsabilitzem cada Nadal d’augmentar el nivell de seguretat per minimitzar l’activitat delictiva i garantir qualsevol emergència que pugui sorgir al haver les habituals aglomeracions d’aquestes dates”.

Celebració de la Fira de Sant Tomàs coincidint amb les eleccions

Un altre aspecte que han valorat els efectius policials és que el 21 de desembre se celebra cada any la Fira de Sant Tomàs, una festa tradicional blanenca de parades al carrer amb mil-i-un productes. Habitualment, al haver una major afluència de públic al centre de blanencs i visitants, també es requereix una atenció especial de la Policia Local.


Enguany, aquest dia ja de per sí prou intens, coincidirà a més a més amb les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i que ja hi ha una planificació concreta per aquesta jornada, la Policia Local de Blanes ha de tenir cura de la vigilància de set col·legis electorals. Per això, al haver de manera habitual la necessitat d’incrementar el servei policial, s’ha inclòs al Pla Especial de Seguretat Ciutadana la jornada del 21 de desembre.De fet, la mateixa naturalesa de l’activitat, en què les parades s’instal·len al mig del Carrer Ample, fa necessari un tall de trànsit al centre de la vila i fer un circuit alternatiu de circulació. A aquesta circumstància, se li afegeix la necessitat d’incrementar la vigilància amb patrulles a peu per tota l’illa de vianants i de fira, que comprèn bona part del centre del municipi.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300