Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 350 espectadors assisteixen a la nova versió del clàssic blanenc “Pastors i Misteris” al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2017 04:29:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PastorsMisterisProp de 350 espectadors assisteixen a la nova versió del clàssic blanenc “Pastors i Misteris” al Teatre de Blanes

Per segon any consecutiu, els grups “El Mirall” i “Pastorets de Blanes” van oferir “Tot Assajant Pastors i Misteris”, la nova lectura creada del text de Pere Puig i Llensa, original del 1929

Prop de 350 espectadors van assistir el passat cap de setmana al Teatre de Blanes per complir amb una renovada tradició blanenca 100% nadalenca, veure Els Pastorets de Blanes, és a dir: Pastors i Misteris. L’obra original del poeta blanenc Pere Puig i Llensa escrita l’any 1929 va ser reversionada l’any passat gràcies a la suma d’esforços dels grups teatrals Grup de Pastorets de Blanes i El Mirall, aprofitant que durant el 2015-2016 l’emblemàtic col·lectiu fundat per Pep Alum celebrava el 30è aniversari.


Representació de "Tot Assajant Pastos i Misteris" 2017
Fotografia: Pep Anton Vieta
La nova versió titulada Tot Assajant Pastors i Misteris que s’ha representat per segon any consecutiu en dues sessions –dissabte a la nit i diumenge a la tarda-, ha incorporat algunes novetats respecte el 2016. Una de les més destacades van ser les noves versions musicals de dues de les cançons del repertori; Anirem de Matinet i Tot el món s’és habilitat, que s’han encarregat d’arranjar els músics Joan Bitlloch i Marc Vilanó.

I és que en aquesta nova versió la música ha pres un paper indiscutiblement protagonista. Per això, els músics i cantaires han pujat dalt l’escenari a diferència de com era originàriament, en què romanien a peu d’escenari. Altres novetats han tingut a veure amb alguns canvis en el repartiment. Fruit d’una direcció tricèfala, amb Pep Alum, Xavier Puigdemont i Carlos González, les representacions del passat cap de setmana van ser una nova ocasió per assistir a l’eterna lluita del bé i el mal, aquesta vegada amb uns personatges adaptats al segle XXI.


"Tot Assajant Pastors i Misteris" - Fotografia: Pep Anton Vieta
La nova adaptació fa molt més creïbles els personatges, uns Pastorets de creació pròpia amb uns textos i posada en escena sorgits d’idees i improvisacions que entronquen amb l’esperit original de l’obra de Pere Puig i Llensa i la música creada originàriament per Mossèn Joan Batlle. L’intens treball esmerçat en la part musical també fa que l’espectacle sigui molt més atractiu que abans, amb unes melodies més fresques, que s’adapten a estils musicals ben diversos: gòspel, country, rock, grunge, rumba i altres estils.

Repartiment, cantants i músics

En la versió de l’any passat es van conservar bona part dels actors i actrius que havien encarnat els diferents personatges de Pastors i Misteris fins el 2014. En les representacions d’enguany, l’elenc ha estat el següent: Aitor Roger (Amo de Tots), Carles Pascual (Vell Garriguet), Pau Muñoz (Rossinyol), Roger Busquets (Cucut), Jordi Ribas (Pinetell), Xavier Pascual (Preferit), Guillem Bitlloch (Punxadís), Bernat Maynou (Entrebanc), Sílvia Marquès (Promesa del Rossinyol i Narradora), Alba Lupiáñez (Sant Miquel), Cristina Bitlloch (Sant Gabriel), Mar Alum (filla d’en Garriguet), Pau Nualart (Sant Josep), Janina Serrat (Verge Maria), Adrià Alum i Roger Alum (dimonis petits), Cristina Pérez (ballarina) i Laia Alum (àngel petit).


Tres dels actors que incorporen els personatges
de l'Amo de Tots, Entrebanc i Punxadís
Fotografia: Aitor Roger
Les veus que han donat vida a les inoblidables cançons de Mossèn Jan Batlle han estat Raúl Vidal, Rubén Vidal i Marc Vilanó. Les versions, arranjaments musicals i instrumentalització han anat a càrrec de Joan Bitlloch (guitarra acústica, acordió diatònica i percussió), Rubén Vidal (guitarra clàssica i percussió), Marc Vilanó (guitarra acústica i elèctrica) i Raúl Vidal (percussió).


Actors, actrius, cantants, músics i Pep Alum
Per últim, l’escenografia, llum i so ha anat a càrrec dels Tècnics del Teatre de Blanes, Perruqueria Reme ho ha fet dels pentinats, el maquillatge l’han realitzat Montse Roig i Anna Castany, i els arranjaments de vestuari Anna Soteras.Data de realització: 12/19/2017 | Data de la darrera actualització: 12/19/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300