Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria complau melòmans i neòfits


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2017 05:44:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria complau melòmans i neòfits

Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació de diverses peces cantades amb membres de la Coral de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria

Entre el gran nombre d’activitats que s’estan celebrant aquests dies a Blanes com a preàmbul de les festes nadalenques en destaca una que és fidel a la seva cita anual des de fa diverses dècades. Es tracta del tradicional Concert de Nadal que ofereix la Banda del Col·legi Santa Maria.


Concert de Nadal Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria
Si bé alguns anys es va compartir escenari amb les altres dues bandes de Blanes, en les últimes edicions el protagonisme és de la llegendària banda que ha superat ja el mig segle de vida. Aquest 2017 el concert va tornar a ubicar-se per segon any consecutiu a la Plaça dels Dies Feiners, desprès del parèntesis dels dos anys anteriors en què es va fer al Passeig de Mar.

Participació de la Coral de l’Escola de Música

La principal novetat d’enguany ha estat la incorporació de diverses peces interpretades amb les veus de membres de la Coral de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria. Va ser a la segona part del concert, quan el repertori es va encetar amb Zelda, seguit de les cançons Mañana i Esto es criminal, totes dues del conegut musical Annie. Per interpretar aquestes temes es va comptar amb diverses joves veus solistes, dirigides per Jordi Casas, director de l’Escola de Música.

Per últim, la resta de temes de la segona part –en què els músics van ser dirigits de nou pel director habitual, Jordi Sacristan- va ser un repàs a quatre nadales tradicionals: Adeste Fideles, Jingle Bells, Arre Borriquito i Fum, Fum, Fum, ajudats per la coral. Pel que fa a la primera part del concert, es van oferir cinc peces molt celebrades, que ja es van poder gaudir el passat mes de novembre amb motiu del Concert de Santa Cecília.


Així, es va obrir amb el pasdoble Consuelo Císcar amb molt de vent, molta percussió i molt regust de festa taurina. Rere d’ell va sonar La Boda de Luís, tot un clàssic de la banda, i una de les obres més populars del gènere de la sarsuela. Les tres següents peces també van complaure el públic per la seva potència i majestuositat, convencent melòmans i neòfits en la matèria.

Primer va sonar La Cordillera de los Andes, una música que transporta fins a paratges llunyans i muntanyosos. Tot seguit, El Cumbanchero, una peça del llegendari Rafael Hernández, inspirador de la salsa moderna, que va portar fins a la Plaça dels Dies Feiners l’aire de festa, gresca, diversió i enrenou d’altres indrets, ideal per oblidar el fred que feia diumenge al migdia.

La darrera peça que va tancar la primera part del Concert de Nadal va ser un avanç del caire més emotiu i nadalenc que havia de tenir la segona part. Es tractava d’un medley de bandes sonores de l’inoblidable actor i director de cinema Charles Chaplin. Un homenatge que duia per títol el mateix nom del genial artista, que ha deixat en la memòria de molts homes i dones melodies immortals.


Una altra novetat afegida amb què va comptar el tradicional Concert de Nadal de la Banda del Col·legi Santa Maria va ser la recuperació d’un entarimat perquè s’hi instal·lessin els músics. Durant els anys anteriors s’havien situat arran de terra, i amb aquest canvi tothom va coincidir en destacar la millora aconseguida. Sigui com sigui, el públic que va assistir a l’actuació va poder gaudir d’una entretinguda sessió a l’aire lliure, reconeguda pels càlids aplaudiments que van tancar cada interpretació.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300