Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes prepara la Cavalcada de Reis 2018 més espectacular de totes les que s’han fet fins ara


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/27/2017 12:17:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientBlanes prepara la Cavalcada de Reis 2018 més espectacular de totes les que s’han fet fins ara

L’Ajuntament, amb el suport de diverses entitats, ha dissenyat un espectacle de carrer amb prop de 350 persones i amb nous ingredients, com ara 80 fanalets que encapçalaran la rua

Si hi ha algun esdeveniment al llarg de l’any on la màgia és el seu principal ingredient aquest és, sense cap mena de dubte, la Cavalcada de Reis que s’organitza cada 5 de gener, vigília d’aquesta festa. Cada any congrega milers d’espectadors, tant de Blanes com de poblacions del voltant, atrets per la majestuositat de què sempre ha fet gala.


Salutació dels Reis des del balcó de l'Ajuntament
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Aquesta vegada, però, la Cavalcada de Reis de Blanes 2018 s’espera que sigui la més sensacional de totes les que s’han fet fins ara. Per això, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de diverses entitats i altres departaments del consistori, ja fa mesos que està treballant per tenir cura de mil-i-un detalls perquè aquest objectiu es pugui complir

Un espectacle de carrer que combina entitats i animació professional

Per a l’organització de l’activitat el consistori blanenc ha destinat un pressupost de 30.000 €, que inclouen els 900 quilos de caramels sense gluten que s’han comprat perquè ses majestats i els respectius acompanyants els puguin repartir al llarg de la desfilada. Ja fa molts anys que el municipi s’adhereix a la Campanya Cap nen celíac sense caramels, a través de l’Associació Celíacs de Catalunya.

La cavalcada del 2018 s’ha concebut com un grandiós espectacle de carrer que combinarà la participació de diverses entitats i associacions blanenques amb altres elements d’animació professionals. Com és habitual, els tres reis arribaran el 5 de gener a les 5 de la tarda al port de Blanes, on seran rebuts per l’alcalde, Mario Ros, acompanyat dels regidors i regidores de l’Ajuntament.


Arribada dels reis a port
Després de donar-los la benvinguda al municipi, ses majestats seuran als respectius trons i rebran les cartes que els lliuraran en pròpia mà tots els nens i nenes que vulguin. Així serà fins les 7 de la tarda, quan arrencarà la Cavalcada de Reis, un espectacle de llum, música i color que seguirà el mateix recorregut dels darrers anys: Passeig de Mar, Carrer Ample, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Doctor Xavier Brunet i Passeig de Dintre.

Nous ingredients per a una rua formada per prop de 350 persones

Seguint l’objectiu que la cavalcada sigui encara més sorprenent i especial que els darrers anys, s’han afegit novetats, i s’han reformat altres ingredients que en formen part des de fa temps. La novetat més espectacular són els 80 fanalets que lluiran il·luminant justament l’encapçalament de la comitiva. Ho faran darrera la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, que obrirà la desfilada amb la seva música nadalenca en directe. Els fanalets s’han elaborat expressament per a la ocasió, els portaran 20 persones, i reivindiquen així la tradició tan nostrada d’anar a rebre els reis amb aquest lumínic element.


Prop de 350 persones formaran part de la comitiva de la Cavalcada, que compta amb una quarantena d’elements diferents. Una altra destacada incorporació és la d’un trenet carregat de regals guarnit amb il·luminació nadalenca que es recupera d’anteriors edicions, i també cridaran l’atenció les reformes que s’han fet en dues de les carrosses que desfilaran, que han millorar la seva visibilitat.

Un gos de peluix gegant i altres elements d’animació

A banda dels ingredients més tradicionals, com ara les carrosses dels tres reis o la del carter reial, també n’hi haurà que són pròpiament d’animació i del més pur estil dels espectacles de carrer. Per segon any consecutiu, desfilarà un dels elements més vistosos que va causar sensació en la cavalcada d’aquest 2017. Es tracta d’en Lilo, un espectacular gos de peluix articulat de dos metres i mig d’alçada que caminarà darrera la carossa del rei blanc.


Lilo, el gos de peluix articulat
També hi haurà malabars, xanquers que tiraran confetis multicolors i dos monocicles que acompanyaran sis bicicletes que arrossegaran al seu darrera sengles remolcs carregats de regals. Seguint les bicicletes, hi haurà els membres de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que també animarà la rua amb música de nadales en viu i en directe.

Per últim, tancaran la rua els Nens Entremaliats, els membres de la Colla de Diables Sa Forcanera, que aniran disfressats amb bates de col·legi i desfilaran dalt la carrossa del carbó, destinada als infants que s’han portat malament. També participaran els bufadors de foc i els percussionistes de la batucada que, amb el seu so, posaran el punt i final de la desfilada, però no de la festa.


Pluja de caramels sota el balcó de l'Ajuntament de Blanes
Com és tradicional a Blanes, una vegada la cavalcada de reis hagi finalitzat el recorregut previst, el darrer tram serà la intervenció que faran des del balcó principal de l’edifici consistorial Melcior, Gaspar i Baltasar. Des d’aquí saludaran la gernació que se sol congregar al Passeig de Dintre i els obsequiaran amb una pluja de caramels que, aquesta vegada si, posaran punt i final a la celebració.

Mesures de seguretat i canvis en el trànsit

La gran concentració de públic al carrer que suposa la celebració de la Cavalcada de Reis fa que es prenguin mesures especials de seguretat perquè tothom pugui gaudir l’esdeveniment amb totes les garanties. El dispositiu preventiu el formaran principalment efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de la Selva Litoral, que acostumen a tancar la comitiva amb una furgoneta.


Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats. Una de les principals mesures són les tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut, i també s’ha previngut en especial el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses i remolcs que formen part de la comitiva creen situacions de potencial perill envers la canalla i inclús adults, que s’afanyen a recollir-los perquè no se’n perdi ni un.

Per la seva banda, la Policia Local posa en marxa un dispositiu per desviar la circulació al voltant del recorregut de la cavalcada, des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant tot aquest interval s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als carrers que formen part del recorregut com en diversos punts clau.Data de realització: 12/27/2017 | Data de la darrera actualització: 12/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300