Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Ciutat Esportiva Blanes allotja la Copa del Món de Futbol Sala amb 40 clubs internacionals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/28/2017 01:22:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa Ciutat Esportiva Blanes allotja la Copa del Món de Futbol Sala amb 40 clubs internacionals

La competició enfronta equips d’Estats Units, Japó, Rússia, Austràlia, Croàcia, Colòmbia, Brasil, Anglaterra i Catalunya, i culminarà dissabte al migdia amb les finals

Aquests dies de parèntesi festiu, marcats per les festes de Nadal i Sant Esteve d’una banda, i de Cap d’Any per l’altra, la Ciutat Esportiva Blanes no està pas inactiva. Ans al contrari, aquesta setmana allotja una competició internacional que repeteix estada per sisena edició consecutiva, i que ha portat fins al municipi on comença la Costa Brava prop d’un miler de participants.


Fotografies: USA Futsal
Es tracta de la World Futsal Cup, la Copa del Món de Futbol Sala, organitzada per la USA Futsal –amb seu a la localitat nord-americana de Dallas- amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entre d’altres. La competició oberta a equips d’arreu del món reuneix a Blanes el bo i millor del futbol sala en cinc categories: juvenil, cadet, infantil, aleví i benjamí. Participen 48 equips amb futbolistes d’arreu del món, que pertanyen a 40 clubs internacionals.

Els jugadors representen nou nacionalitats diferents: Estats Units, Japó, Rússia, Austràlia, Croàcia, Colòmbia, Brasil, Anglaterra i Catalunya. En aquest darrer sentit, un dels equips catalans és precisament de Blanes: el Blanesport, que compta amb sengles equips en cadascuna de les cinc categories en competició. Altres representants catalans són els equips del FC Barcelona, així com del Canet.


La World Futsal 2017 es va encetar la tarda d’aquest passat dimecres amb els primers partits, i continuarà fins divendres en horari de matí i tarda. La competició, que en cada nova edició ha anat augmentant el seu prestigi internacional, així com el nombre de participants, finalitzarà dissabte amb els partits per dirimir quins equips encapçalaran la classificació final de la competició d’enguany en cadascuna de les cinc categories.

La Ciutat Esportiva Blanes, pol d’atracció esportiu i de la Costa Brava

El gruix de participants està hostatjat en un Hotel de Blanes, el Beverly Park, que ha accedit a obrir les seves portes fora de temporada per poder facilitar l’allotjament als jugadors, cossos tècnics i acompanyants respectius. La major part d’ells aprofitaran que la competició finalitzarà dissabte, coincidint a tocar de la Nit de Cap d’Any, per allargar la seva estada de caràcter festiu a Blanes i celebrar aquí l’arribada del nou any 2018.


El director d’aquest esdeveniment internacional, Rob Andrews, d’USA Futsal, ha destacat que des que l’organització va triar fa sis anys la Ciutat Esportiva Blanes per allotjar-hi la competició, tothom va quedar molt satisfet del resultat: “Ens encanta venir a Blanes tots els anys, no tan sols per les magnífiques instal·lacions de la Ciutat Esportiva, sinó també pel bon tracte i servei que sempre hi hem trobat. Blanes és un lloc perfecte pels esportistes, que de seguida s’enamoren del seu entorn, el mar, la platja i la seva climatologia”.

Rob Andrews entén que, a través d’aquesta competició, els participants descobreixen i gaudeixen dels encants de la Costa Brava: “A Blanes ens sentim, pràcticament, com si fos la nostra segona llar. Des del primer moment la rebuda ha estat fantàstica, per això repetim cada any. Molts dels futbolistes no saben gaire aquesta localitat, però quan marxen la majoria han après a conèixer i estimar Blanes i tot l’entorn de la Costa Brava, que és fantàstica”.


Segons el director de l’organització, els joves esportistes també aprofiten el seu temps lliure per conèixer altres encants de Blanes i la Costa Brava en general. Un d’ells és la gastronomia local, amb una especial predilecció per la cuina marinera i la possibilitat d’entrenar o passejar arran de mar.

Equips revelació d’Austràlia i Japó a la Ciutat Esportiva Blanes

Prova d’aquest guanyat renom assolit per la World Futsal Cup és que enguany es compta amb dos equips que enguany han resultat ser tota una revelació en d’altres latituds. Un d’ells és el Peninsula Futsal, un equip que ha impressionat a Austràlia aquesta temporada. El club de Queensland està afiliat a la Federació de Futbol d’Austràlia, i s’ha proclamat campió estatal després de guanyar 32 dels 40 partits principals en els dos tornejos més importants que es disputen al seu país.


El mateix equip que està competint aquests dies a la Ciutat Esportiva Blanes ha estat convidat a assistir als Jocs Olímpics de la Joventut que se celebrarà el proper any, el 2018, i on hi participaran atletes de més de 200 països. Els joves futbolistes s’han pres amb molt d’interès i empenta la seva assistència al torneig de Blanes, de la mateixa manera en què també ho han fet uns altres competidors.

És el Nagoya Oceans, un dels clubs de futbol sala més poderosos del món que en aquest cas arriba a Catalunya procedent del Japó. Igual que l’equip australià, l’equip nipó participa per primera vegada en la competició que s’acull al continent europeu, i ho farà en la categoria d’alevins. Curiosament, en la categories de cadets i juvenils també hi ha sengles equips que provenen igualment del Japó: el RAD Futsal i el Pescadora Machida, respectivament.Data de realització: 12/28/2017 | Data de la darrera actualització: 12/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300