Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Oficina de Català de Blanes felicita les festes amb arbres engalanats de paraules


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/29/2017 03:57:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OficinaCatalaL’Oficina de Català de Blanes felicita les festes amb arbres engalanats de paraules

S’han distribuït diversos arbres de Nadal situats en edificis públics perquè la ciutadania els ompli de paraules que signifiquin alguna cosa per a qui l’escriu i la penja

Per segon any consecutiu, l’Oficina de Català de Blanes ha decidit celebrar les festes alhora que també compleix amb un dels seus principals objectius: que la llengua continuï ben viva. Per aquest motiu, ha organitzat una activitat que esperona la participació de la ciutadania de manera anònima però ben activa.


Arbre de Nadal de l'Oficina de Català a la
Sala d'Exposicions García-Tornel
L’acció consisteix a repartir uns arbres de Nadal fets de cartró que s’han de decorar amb paraules. S’hi han penjat fulls amb forma de bola rodona, que recorda els típics ornaments nadalencs, amb un espai en blanc on tothom hi pot posar el què vulgui. L’objectiu és que s’hi escriguin les paraules que ja no es diuen però es recorden, les que agraden moltíssim, les que disgusten, les que expressen un desig, etc.

Els arbres s’han repartit en diferents dependències municipals i equipaments públics, de manera que siguin accessibles pel màxim nombre possible de persones que aquests dies s’hi acostin. Així, s’han instal·lat a la planta baixa de l’Ajuntament de Blanes, la Biblioteca Comarcal, el Centre Cívic Can Borell, la Casa de la Cultura i la Sala d’Exposicions Maria Luisa García-Tornel.


Planta Baixa de l'Ajuntament de Blanes
Des de l’Oficina de Català esperen que tant la ciutadania com els visitants de Blanes s’animin i contribueixin a ressuscitar un bon grapat de paraules, com ja va passar en la primera edició de l’any passat. Gandòfia, garnagàs, banyó, entrinquell, capçana... són algunes de les joies que van deixar escrites els blanencs el Nadal del 2016-2017.

Si bé aquest és l’objectiu, a la pràctica també hi ha qui s’agafa la proposta com un portal obert a la llibertat d’expressió entesa de forma molt àmplia amb bolígraf i paper, similar als murs telemàtics. Per això, al costat de paraules i frases com Pau, Drets Humans, Llibertat o Aliments també n’hi ha escrites en d’altres idiomes, o bé que expressen altres sentiments que no són tan bucòlics.


Sigui com sigui, els arbres de l’Oficina de Català de Blanes contribueixen a donar una nota de color festiva allí on se’ls troba, en sintonia amb les dates en què ens trobem. El recull de paraules i frases que s’hauran anat fent durant aquests dies de festes, es podrà veure en recopilatori penjat al facebook de l’Oficina de Català de Blanes: https://www.facebook.com/oficinadecataladeblanes/Data de realització: 12/29/2017 | Data de la darrera actualització: 12/29/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300