Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Iker Pascual, Xavier Lluís i Aina Bosch guanyen el IXè Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2017 11:36:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOIker Pascual, Xavier Lluís i Aina Bosch guanyen el IXè Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré

S’han premiat obres d’autors d’entre 15 i 29 anys estructurats en tres categories i, fora de concurs, un treball de Samuel Lopes en l’apartat per a joves de 12 a 14 anys

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar ahir al vespre la proclamació pública del veredicte i el lliurament dels premis de la novena edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré. Convocats i organitzats per l’Ajuntament de Blanes a través de la regidoria de la Biblioteca, els premis literaris s’han tornat a convocar aquest 2017 després que feia dos anys que s’havia deixat de fer.


Guardonats i representants premiats amb l'alcalde,
regidors i membres del jurat
L’interès de la Biblioteca Comarcal de Blanes en totes aquelles activitats que fomentin la lectura, l’estudi i el coneixement entre els joves va impulsar aquest servei municipal a reprendre el certamen. El Concurs de Relats Breus Bolleré està estructurat en tres categories guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna d’elles: 200 € per al 1er Premi i 100 € per al Finalista, així com una quarta categoria fora de concurs, premiada amb un lot de llibres a triar pel guanyador, valorat en 50 €.

Guanyadors del IXè Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré

En la categoria “A” per a joves de 15 a 18 anys el primer premi dotat amb 200 € ha estat per Iker Pascual Herrera amb el treball El Violonchelo, presentat amb el pseudònim de Guillermo Tell. Amb un gir argumental final sorprenent, tracta sobre un jove que no té massa vida social, absorbit per la mateixa passió inculcada per la seva mare: la música.


El pare d'Iker Pascual, recollint el premi de mans
de la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró
Anecdòticament, val a dir que Iker Pascual ja va guanyar en la categoria fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys en l’anterior edició dels premis. Per la seva banda, el treball A l’altra banda del canal signat Aina Casal Pelegrí amb el pseudònim de Plica, ha estat seleccionat com a finalista en la categoria “A”, un guardó dotat amb 100 €.

El relat Push Up, de Xavier Lluís Chavarría, ha guanyat el primer premi dotat amb 200 € en la categoria “B” per a joves de 19 a 25 anys. Presentat amb el pseudònim de Vladimir Berlinische, es tracta d’una divertida història al voltant d’una noia que estalvia diners per fer-se una operació d’estètica però que, al final, haurà de prendre una arriscada decisió.


Vídeo-Salutació de Xavier Lluís
Respecte la categoria “C” per a joves de 26 a 29 anys, el primer premi dotat amb 200 € l’ha guanyat Aina Bosch i Collell amb el treball Nenes i noies i dones, presentat amb el pseudònim Moltes Pessigolles. En aquest cas és un estudi introspectiu respecte què pensen diferents persones mentre fan una classe de zumba, partint del punt de vista de la protagonista, una dona gran que també assisteix al gimnàs.

En aquestes dues darreres categories de 19 a 25 i de 26 a 29 anys el jurat ha declarat desertes els guardons d’obres finalistes. Per últim, Samuel Lopes de las Heras ha guanyat la categoria fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys, guardonada amb un premi únic consistent en un lot de llibres valorat en 50 €. El relat, de tall oníric i fantasiós, es titula Solo un sueño, s’ha presentat amb el pseudònim de Sam, i s’ha triat com a reconeixement a la seva participació.


Samuel Lopes, guanyador de la categoria
fora de concurs de 12 a 14 anys
Molts dels guardonats no van poder ser ahir a Blanes. Per això, en alguns casos familiars seus van encarregar-se de recollir els premis, i en d’altres els protagonistes van enviar un vídeo agraint haver estat escollits, a l’hora que també feien una breu sinopsi de l’obra seleccionada. D’altra banda, durant l’acte també es va avançar la publicació a la xarxa dels textos guanyadors del 8è Concurs Bolleré: http://bibjoves-blanes.blogspot.com.es/2014/05/bollere-versio-digitalitzada.html

Balanç positiu del recuperat concurs literari per a joves

Després que feia dos anys sense organitzar el concurs, la valoració dels organitzadors és molt positiva, tot i que confien que en la propera edició hi hagi un major volum de participants. En aquesta novena convocatòria han concorregut un total de vuit treballs: tres en la categoria “A” de 15 a 18 anys, dos en la categoria “B” de 19 a 25 anys, dos en la categoria “C” de 26 a 29 anys, i un participant en la categoria fora de concurs de 12 a 14 anys.


El jurat que s’ha encarregat de llegir tots els relats i destriar els millors ha comptat amb la destacada participació de l’escriptor i investigador científic blanenc Salvador Macip. També n’han format part Gemma Ciuró Soler, directora de la Biblioteca Comarcal; Elisa Sola Ramos, directora de l’Oficina de Català; Marc Fàbregas, de la Colla de Diables Sa Forcanera en representació d’una entitat juvenil; i Marta Arenas, guanyadora d’un premi Bolleré en una anterior edició. Per la seva banda, Anna Rosa Bou ha actuat com a secretària del jurat.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, durant el seu parlament
L’acte de proclamació i lliurament de premis que va tenir lloc aquest passat divendres a la Biblioteca Comarcal el va encapçalar l’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca, Mario Ros, acompanyat de la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró. També van assistir regidors i regidores de l’Ajuntament, membres del jurat, així com familiars i amics dels guardonats. La vetllada es va tancar amb una fotografia de família i, aprofitant l’entorn festiu d’aquestes dates, brindant amb cava.Data de realització: 12/30/2017 | Data de la darrera actualització: 12/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300