Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta la 4a temporada de ‘Blanes X Runners’, que s’encetarà diumenge amb la XXX Cursa Mar i Murtra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/10/2018 12:12:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta la 4a temporada de ‘Blanes X Runners’, que s’encetarà diumenge amb la XXX Cursa Mar i Murtra

La marca que promou el Turisme Esportiu i Familiar inclou al 2018 un total d’11 proves, que començaran el proper diumenge 14 de gener amb la 30a Cursa Mar i Murtra de 20 km i 10 km

L’Ajuntament de Blanes i les tres entitats esportives que promouen la marca de Turisme Esportiu i Familiar Blanes X Runners han presentat aquesta setmana una nova edició de l’experiència. Aquest 2018 significa ja el quart any consecutiu de la iniciativa que es va posar en marxa al 2015 amb l’objectiu de promocionar la vila com un dels territoris més idònies per als corredors, tant a nivell gironí com arreu de Catalunya.


XXX Cursa Mar i Murtra 2017
Fotografies: Marc Romero
No tan sols pels paratges naturals de Blanes arran de mar i bosc endins, sinó també per la capacitat organitzativa del municipi, així com per les infraestructures amb què compta. En aquest sentit, destaca sobretot la Ciutat Esportiva Blanes, que durant els seus primers sis anys de vida ja ha allotjat innumerables competicions de primer ordre tant europees com mundials en un bon grapat de disciplines esportives.

Per donar a conèixer el nou calendari de la marca Blanes X Runners, així com per fer difusió de les proves que hi haurà aquest 2018, s’han citat en un dels paratges naturals més apreciats pels runners, el Passeig de S’Abanell, representants dels quatre motors impulsors. Així, han coincidit Mario Ros, alcalde de Blanes i regidor d’Esports; Toni Rodríguez, president del Grup Fondistes Blanes; Jaume Moran, president del Centre Excursionista de Blanes; i David Lara, membre de la junta del Club Triatló Blanes.


Jaume Moran, Mario Ros, David Lara i Toni Rodríguez
Totes les parts implicades han coincidit en destacar la idoneïtat d’haver creat aquesta marca, que compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva. La marca Blanes X Runners s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què ja compta el municipi on comença la Costa Brava: la DTE –Destinació de Turisme Esportiu- i la DTF –Destinació de Turisme Familiar-, i compta amb material identificatiu i de promoció propis.

La XXX Cursa Mar i Murtra serà el tret de sortida de la IV Blanes X Runners

El tret de sortida de la IV Blanes X Runners serà tot just diumenge vinent, 14 de gener, amb una de les proves més veteranes d’entre totes les que composen el calendari, la tercera en antiguitat per ser més exactes. Es tracta de la XXX Cursa Mar i Murtra, que organitza el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Ajuntament, així com d’altres institucions i empreses.


Sortida Cursa Mar i Murtra 2017 - 20 km.
Amb un topall de 1.000 participants, la prova inclou dues distàncies perquè tothom qui tingui ganes pugui fer-la, a mida de les seves possibilitats i ganes. A 2/4 de 10 del matí sortirà el recorregut de 20 km, mentre que a les 10 del matí serà el torn de l’altra distància més assequible: 10 km. En la primera hi ha 750 dorsals, i en la segona 250 dorsals com a màxim per inscriure’s, tot i que a hores d’ara, a quatre dies perquè tingui lloc, en queden ben pocs en les dues modalitats, per tant cal afanyar-se i no esperar fins el darrer moment.

El què proposa la Mar i Murtra prova és fer una cursa de fons híbrida, ja que combina asfalt i camins de terra; trams planers amb fortes pujades i baixades. La sortida i arribada es fa des del Passeig de Mar, i en el cas de la clàssica de 20 km arriba fins al Delta de la Tordera, puja vorejant la ribera i segueix en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes, continua pel bosc d’en Rabassa, el Turó d’en Montells, el Santuari del Vilar i tornada per camins forestals per entrar de nou al nucli urbà de Blanes pel pont de Mas Borinot, i retornar al punt de partida.


Sortida Cursa Mar i Murtra 2017 - 10 km.
Per la seva banda, el recorregut de 10 kilòmetres és totalment pla i voreja tot el Passeig de s’Abanell, arran de mar. Després, s’endinsa pels terrenys del costat de la Tordera i els càmpings i enllaça amb el punt de bifurcació per arribar també al punt de confluència de la sortida. En tots dos casos, un cop coberta la cursa, s’ofereix un esmorzar per reposar forces, es lliuren obsequis i es fa un sorteig entre tots els participants.

Un total d’11 proves en la IV Blanes X Runners

La següent prova en el calendari de la IV Blanes X Runners serà el XIII Cross Escolar que s’allotjarà a la Ciutat Esportiva el 18 de març, seguida a l’abril per dues altres propostes: el dia 15 la XXVII Ruta de les Ermites, de 18 km; i el dia 22 la VII Triatló Vila de Blanes. El 6 de maig serà el torn del V Trail Selva Marítima, de 22 km, i el 24 de juny la VI Escalada a Sant Joan, en què s’han de superar les 666 escales que separen arran de terra fins el cim d’aquesta muntanya.


Guanyadors Cursa Mar i Murtra 2017 - 20 km.
Al juliol hi haurà la proposta lúdico-esportiva de més recent creació, la III Color Blanes X Runners, la cursa popular corporativa, i a l’agost és quan el calendari és més atapeït, perquè n’hi ha tres. El dia 5 la 76a Travessia del Port, el dia 18 la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós –que l’any passat es va suspendre en senyal de dol pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils- i el dia 26 el X Aquatló Popular Vila de Blanes.


Com és habitual, tancarà la temporada de Blanes X Runners la IX Passafred, que també inclou dos recorreguts com la Mar i Murtra: un és de 21 km i l’altre és de 12 km. Més informació: www.blanes.cat/blanesxrunners.


Data de realització: 01/10/2018 | Data de la darrera actualització: 01/10/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300